En miss – och 4 fullträffar

FOTBOLL

Mardröm för Sir Alex i London – då gjorde drömvärvningen fyra mål... för Tottenham

Förlust mot West Ham – och tappad serieledning. Efter den missen sågade Sir Alex Ferguson sina stjärnor:

– Jag kan inte ta ut en enda spelare som var bra, det säger allt.

Samtidigt gjorde Dimitar Berbatov, som Ferguson förgäves försökte värva i somras, fyra mål för sitt Tottenham.

Sir Alex Ferguson slet sitt hår i går. Först den tunga kvällen på Upton Park. Sedan blev han påmind om hur bra hans drömvärvning Dimitar Berbatov egentligen är. När Tottenham vann mot Reading med 6–4 svarade bulgaren för fyra mål.

”Konstig”

– Det var en konstig match, säger Tottenhams manager Juande Ramos till klubbens hemsida och fortsätter:

– Jag är nöjd med hur vi kom tillbaka efter underlägena men vi gjorde också några fel som vi måste korrigera i framtiden. Det är inte normalt att hemmalaget släpper in fyra mål.

Berbatov gjorde 1–0 redan efter sju minuter. Sedan hamnade Tottenham i underläge inte mindre än tre gånger innan segern var i hamn.

”Galen fotboll”

– Det var 90 minuter av galen fotboll. Det var en toppenmatch för våra supportrar, men inte för mig som tränare, fortsätter Ramos.

De engelska tidningarna har rapporterat flitigt om Alex Fergusons intresse för Berbatov. Enligt Daily Mirror är Unitedbossen beredd att erbjuda Wes Brown och Louis Saha – plus sex miljoner pund i utbyte mot Spursanfallaren. Men det är inte vad Juande Ramos vill ha. Enligt rapporterna är han ute efter Uniteds 20-årige portugis Nani, som flyttade till Old Trafford i somras för 17 miljoner pund från Sporting Lissabon.

Nobbades

Ferguson tvärvägrar dock att låta Nani lämna United och bli en del i affären av Berbatov. Redan i somras lade United ett bud på bulgaren – men då fick de nobben. Återstår att se om Berbatovs fyrverkeri får Unitedkassörerna att lätta på plånboken när januarifönstret öppnar.

ARTIKELN HANDLAR OM