Efter omvalet – Fredin till attack mot Baxter

FOTBOLL

"Oproffsigt ända ut i fingerspetsarna"

Efter ett rungande ja och en spontan applåd omvaldes Sten-Inge Fredin som ordförande i Helsingborgs IF.

Direkt efter revanschen skickade ordföranden en syrlig känga till Stuart Baxter.

– Han har satt oss på pottan. Att säga upp sig fyra minuter efter en match inför den samlade presskåren är oproffsigt ända ut i fingerspetsarna.

Det extra årsmötet, efter att den sittande styrelsen ställt sina platser till förfogande, i Konserthuset i Helsingborg blev aldrig speciellt dramatiskt – valberedningen föreslog omval av Sten-Inge Fredin och medlemmarna hade inga andra kandidater.

– Jo, tack – det känns bra. Jag sitter här och firar med en pepparkaka och en kopp kaffe, säger Fredin till sportbladet.se timmarna efter ett möte som måste ha känts som en personlig revansch.

Efter den stormiga säsongen med makstrider på toppnivå, omdebatterade spelaraffärer och sportslig kräftgång sitter Fredin trots allt säker som ordförande , det i en styrelse som samtidigt stärktes upp med flera nyval.

Det stora frågan nu:

Tränartillsättningen.

– Den 7 januari drar vi igång igen, så vi har ju lite tidsfrist men frågan brådskar förstås. Kanske hinner vi lösa det provisoriskt till dess, eller så är vi riktigt duktiga och spikar det helt – men det är ju lite synd att det här kommer nu, att Hasse Eklund har hunnit försvinna till Danmark och att Linderoth (Anders) gjort klart med ny klubb (Landskrona). Vi har ju blivit lite satta på pottan, det känns fruktansvärt onödigt.

Ingen kontakt

Har du haft någon kontakt med Stuart sedan ni kom hem från Bordeaux?

– Nej, inte sen vi skiljdes åt i Ängelholm.

Det känns som du mellan raderna är lite besviken?

– Inte bara lite. Att säga upp sig fyra minuter efter en match inför den samlade presskåren är oproffsigt ända ut i fingerspetsarna. Vi hade kunnat resa hem, sätta oss ned i lugn och ro och prata igenom saker och ting.

Fredin är samtidigt besviken över medias bevakning av Helsingborg under säsongen och menar att händelser vinklats fel – bland annat att Stuart Baxter inte skulle ha haft något att säga till om gällande spelaraffärer.

– Hans kritik har ju gått ut på att han har fått bygga nya lag hela tiden, men Stuart har varit med vid alla tillfällen när försäljningar eller rekryteringar diskuterats.

Jeppe får ny roll

Vid det extra årsmötet valdes Jesper Jansson in i styrelsen, men kommer snart att plockas in ännu närmare den sportsliga verksamheten.

– Det blir en ny roll, som inte är riktigt klar än – men han knyts till det fotbollsmässiga.

Enligt uppgifter till sportbladet.se skulle Jansson kunna vara den tillfälliga tränarlösning som klubben vagt kommunicerat, något som förnekas av Fredin.

– Nu är det farligt med er i media att säga att så blir det inte, men jag kan säga att det har överhuvudtaget inte varit upp för diskussion.

FOTNOT. Nya Helsingborg-styrelsen: Krister Azelius, Christer Fermvik, Harald Roos och Lars Öijer, Jesper Jansson, Eva-Marianne Nilsson, Bo Henriksson och Björn Nilsson.

ARTIKELN HANDLAR OM