Krafth redo för utmaningen: ”Kanske ger honom en smäll..”

avPetra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:

GELENDZJIK. Emil Krafth är redo att ersätta Mikael Lustig.

Unitedsupporten vet hur han ska sätta sig i respekt hos "sin" spelare Ahsley Young.

– Men kanske ger honom en smäll i början så han får känna på det, säger högerbacken.

Emil Krafth har framgångsrikt ersatt Mikael Lustig i kvalspelet (som mot Frankrike borta). Nu ser han att få chansen igen.

Mikael Lustig är avstängd mot England i VM:s kvartsfinal.

– Jag tar inget för givet, sen tror jag och hoppas jag att jag spelar. Jag har spelat ett par matcher i kvalet, säger Emil Krafth.

1 av 2 | Foto: Pontus Orre

Och han vet vad som ligger framför honom.

I scoutingen kommande dagar kan han bara gå till sig själv: United-supportern. Han har sett ett antal ligamatcher med sitt favoritlag och vet vad som väntar när Manchesterspelaren Ashley Young ska komma flygandes mot den svenska högerkanten.

– Det är klart att man har bra koll på honom i och med att man är United-supporter. Jag har sett honom många gånger. Jag vet att han ofta vill komma ner och slå inlägg med sin vänsterfot men att han kan komma ner i banan och avlossa sin höger också, säger Emil Krafth och fortsätter:

– Jag tror att det gäller, om jag nu spelar då, att ligga tajt på honom och vara där och störa honom från början. Jag tror att det är en nyckel att inte dem låta få så mycket tid och plats.

Han pekar själv på möjligheten att sätta sig i respekt hos Young, som har ett rykte om sig att falla lätt och filma till sig fördelar.

– Men kanske ge honom en smäll i början så han får känna på det. Men man får inte göra något dumt, säger han.

Fotbollens världsmästare genom alla tider – herrar 00:30

Publicerad: