Brände jätteläge – målmörker för Hysén

IFK Göteborgsanfallaren: ”Just nu gör jag inte mitt jobb så bra”

MALMÖ. Tobias Hysén har gjort 100-tals mål på elitnivå.

Men 2018 är hittills ett mörker för Blåvittikonen som är mållös och brände ett jätteläge med chans till kvittering mot Malmö.

– Jag gjorde två felval. Jag hade kunnat springa in med bollen i mål, säger Hysén.

Chansmässigt var det hemmalaget Malmö FF som hade mest att säga till om i stormötet på Malmö IP.

Men IFK Göteborgs målvakt Pontus Dahlberg storspelade mellan stolparna och när 19-åringen inte räddade så hade Sören Rieks, Markus Rosenberg, Alexander Jeremejeff och de andra Malmöspelarna den rätta skärpan.

1–0-ledningen var tunn, men IFK Göteborg hade svårt att skapa chanser för att kvittera – fram till att Tobias Hysén kom in.

Fick jätteläge

36-åringen fick ett jätteläge helt själv mot MFF-målvakten Johan Dahlin efter en lång passning från Sebastian Eriksson.

Men Dahlin lyckades styra undan Göteborgsikonens lobbförsök.

– Om jag ska försöka lobba så måste jag göra det med bredsidan för det är mycket enklare. Och egentligen ska jag inte ens försöka lobba, jag ska bara ta med mig bollen runt Dahlin eftersom han hamnar på mellis. Då hade jag kunnat springa in med bollen i mål, säger Hysén.

Sitter det lite i skallen på dig att du inte gjort något mål på försäsongen?

– Ja, det är klart att det är så. Inte så att jag springer och tänker på det, men när man kommer i skarpt läge och är inne i ett målstim så tar man rätt beslut. Då funderar man inte så mycket.

– Är man i form och gör många mål så hade jag kunnat klacka in bollen i dag. Det är bara att gnugga på. Till slut sitter en boll och sedan kör man bara på.

Vad säger du om ert spel?

– Malmö är bra i sitt inläggsspel och där får vi problem när spelarna som nickar är tio centimeter längre än vad våra spelare är. Offensivt har vi en bit kvar att gå när det gäller det offensiva spelet.

Gör inte sitt jobb

– Jag tycker att vår försäsong är helt godkänd med tanke på var vi började. Vi började på noll och vi kommer hit och spelar en hyfsat jämn match borta mot Malmö FF.

Hur ser du på att du inte får spela?

– Gör man inte mål som anfallare så får man inte spela, det har jag inga problem med. Elias (Omarsson) har gjort några och då är det inte så konstigt att han får chansen före mig. Det har varit mitt jobb att göra mål i tio år, men just nu gör jag inte mitt jobb så bra, säger Hysén.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.