Blåvittkaptenen hyllar avlidne Astori: ”Är nog den som lärt mig allra mest”

Foto: Bildbyrån och skärmdump från Instagram
FOTBOLL

Sebastian Erikssons år i Cagliari var tuffa men lärorika.

Inte minst tack vare Davide Astori – som efter sin död hyllas av IFK Göteborgs lagkapten.

”Du är nog den som lärt mig allra mest ute på planen”, skriver Eriksson på Instagram.

Fiorentinas lagkapten Davide Astori, 31, avled i sömnen på ett hotell i Udine under natten till i söndags. Som en rutinåtgärd startade italiensk polis en dråputredning, men efter obduktionen står det på tisdagen klart att Astori dog i en hjärtinfarkt, rapporterar bland andra Gazzetta dello Sport.

Astori har efter sin död sörjts av hela Fotbollsitalien. En som minns honom med värme är IFK Göteborgs Sebastian Eriksson, som spelade med Astori i Cagliari under tre säsonger.

”Du är nog den som lärt mig allra mest ute på planen. Alla små som stora detaljer var du alltid där och rättade till. Men också bara genom ditt sätt att vara har du också lärt mig mycket om hur man ska vara som människa. Smartast av oss alla, den mest ambitiöse, en enorm nyfikenhet till livet och en monstruös vilja. Samt det där stora leendet, det var alltid där”, skriver Eriksson i ett känslosamt inlägg på Instagram.

”Dom där gallskriken”

Sebastian Eriksson har tidigare beskrivit sina år i Italien som tuffa men lärorika. I inlägget skriver han att inte minst Davide Astori krävde mycket av sina lagkamrater.

”Än idag kan jag höra din röst i mitt huvud när jag tänker på dig, trots att det var några år sedan vi spelade tillsammans nu. Dom där gallskriken när man låg en halvmeter fel åt nåt håll likväl som när man gjorde nånting bra. Du överröstade oss och styrde alltid där ute.”

”Du kommer alltid finnas med mig på något sätt. Ditt liv, din resa hade bara börjat. Riposa in pace”, avslutar Eriksson.

Foto: TT
Sebastian Eriksson och Davide Astori var lagkamrater i italienska Cagliari.
ARTIKELN HANDLAR OM