Hans öde avslöjas – av finländsk läkare

”Beslut om operation tas i veckan”

Av: Andreas Käck

Publicerad:

Manchester United är hemlighetsfulla gällande Paul Pogbas skada.

– Jag vet inte hur länge han blir borta, säger José Mourinho.

Nu träder en finländsk läkare fram och avslöjar tidigare okända detaljer.

Den 12 september slog Manchester United Basel med 3-0 i Champions League, men segern kom med viss smolk i glädjebägaren då superstjärnan Paul Pogba tvingades kliva av med en allvarlig skada.

Direkt efteråt spekulerades det om en frånvaro på mellan fyra till sex veckor men lite senare kom brittiska medier med nya uppgifter om att det snarare kan röra sig om 12 veckor.

Nonsens, menar José Mourinho.

– Jag vet inte hur länge han blir borta. Är det 12 veckor eller 12 dagar? Ärligt talat – jag har ingen aning. Oavsett vad jag säger, och oavsett vad ni (media) skriver, så kommer det vara fel, för ingen vet. Det enda jag kan säga är att det rör sig om en muskelskada i baksidan av låret. Allt annat är lönlös information, sa United-tränaren häromdagen.

Hemlighetsfulla

Manchester United har sedan dess varit hemlighetsfulla om sin stjärnas skadestatus vilket också är deras policy. När Sportbladet i somras frågade klubben om Zlatan Ibrahimovics status fick vi följande svar från presschef Karen Shotbolt.

”Vi sätter ytterst sällan några prognoser på våra skadade spelare, eftersom alla skador läker olika snabbt”.

Och BBC:s ansedda United-expert Simon Stone berättade att klubben sällan gör några officiella uttalanden.

– På presskonferenser kan José Mourinho vara mer specifik, men allt som oftast säger han bara att spelaren ”är skadad” och får han följdfrågor om vad det är för typ av skada brukar han kunna svara att ”det spelar ingen roll”, sa Stone.

”Beslut i veckan”

Men nu kommer ett uttalande som indikerar att Pogbas skada är värre än först befarat. Och det kommer ... från en finländsk läkare.

För tidningen Helsingin Sanomat bekräftar nämligen den erkänt duktige idrottsläkaren Sakari Orava att Manchester United har kontaktat honom gällande Pogba.

– Han kanske måste opereras. Ett beslut kommer att tas kommande veckan, säger Orava.

Så sent som i tisdags opererade han Barcelonas miljardvärvning Ousmane Dembélé som väntas bli borta i tre till fyra månader.

– Men Pogbas skada skiljer sig lite från Dembélés. Pogba kanske kan klara sig utan operation, säger den finländske läkaren.

Sakari Orava har sedan tidigare opererat storfräsare som Pep Guardiola, Marco van Basten, Didier Deschamps och David Beckham.

Foto: TT
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.