Gerhardsson: ”De får skylla sig själva”

Varken Caroline Seger, Nilla Fischer eller Hedvig Lindahl är med i den svenska landslagstruppen.

Då skickar förbundskaptenen en passning till den erfarna trion.

– De får skylla sig själva, säger Gerhardsson.

Peter Gerhardsson har tagit ut sin trupp inför landskamperna mot Spanien och Frankrike i oktober. Bortsett från skrällen Stina Lenartsson var det en ganska väntad trupp som annonserades av förbundskaptenen.

Numera måste Blågult klara sig utan några erfarna namn. Nilla Fischer har avslutat landslagskarriären, Caroline Seger är långtidsskadad och Hedvig Lindahl har petats från de senaste två trupperna.

PLUS: Lönelista 2022: Så mycket tjänar spelarna i damallsvenskan

”Vimlar av lagkaptenstyper”

Frågan är hur det kommer att påverka det svenska landslaget?

– De får skylla sig själva lite tror jag, säger Peter Gerhardsson och fortsätter:

– De har varit så bra mot andra spelare som kommit upp och det har gjort att vi fått andra spelare som tar ansvar. Det vimlar av lagkaptenstyper i det här laget. De har satt nivån och de har också internutbildat sina medspelare. Sedan vi började med det här har vi jobbat mycket med att spelarna ska coacha varandra.

Peter Gerhardsson under onsdagens presskonferens.
Peter Gerhardsson under onsdagens presskonferens.

Köp allt för att heja på Sverige i Sportbladet Shop här!

Förbundskaptenen menar att Lindahl, Fischer och Seger alla gjort det svårare för sig själva att ta en plats i landslagstruppen – tack vare att de lett med gott exempel.

– Nu har de yngre spelarna blivit bättre, och det kanske inte de (Lindahl, Fischer och Seger) tycker är så roligt. Men för mig är det naturligtvis bra att alla håller en hög standard, säger Gerhardsson.

Hyllar Fischer

Efter 189 landskamper i Blågult meddelade Nilla Fischer under gårdagen att landslagskarriären är över.

– Hon har betytt enormt mycket. Det finns många som gör det med tid, men Nilla var också en förebild. Både på och utanför planen. Det är en väldigt bra och omhändertagande människa, säger Gerhardsson.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.