Rantala hattrickhjälte – i första halvleken

Uppdaterad 2023-07-10 | Publicerad 2023-07-09

Vittsjö besegrade Djurgården på hemmaplan med 5–1.

Mycket tack vare en viss Jutta Rantala.

Yttermittfältaren slog till med ett hattrick – i den första halvleken.

Vittsjö vann den avslutande matchen innan uppehållet mot Djurgården komfortabelt med 5–1.

Och det var hemmalagets finska yttermittfältare Jutta Rantala, som skulle stå i centrum.

23-åringen gjorde hattrick redan i den första halvleken.

Satte hörnvariant

Det första målet kom tidigt i den första halvleken och var ett mycket läckert sådant.

I den sjunde matchminuten stod hemmalaget för en hörnvariant där Rantala slog en kort passning till Stratigakis, som la upp bollen för 23-åringen som sedan lyfte in den hela vägen in i det bortre krysset.

I halvtid berättade finskan att varianten inte kom helt spontant.

– Vi kanske kan ha diskuterat det igår, så jag var tvungen att testa. Långskott är en av mina styrkor så det känns extra skönt, säger Rantala till Viaplay.

Rann iväg snabbt

Därefter skulle målproduktionen fortsätta för finskan, som satte dit två bollar till och fullbordade sitt hattrick redan innan halvtidsvisslan ljudit.

På tilläggstid i den andra halvleken kunde Lova Lundin sätta dit ett tröstmål för Djurgården som fastställde slutresultatet till 5–1.

Vittsjö närmar sig i och med segern Kristianstad som är närmast ovanför på sjätte plats i tabellen. Djurgården däremot blir mer indragna i kvalstrecksstriden och har nu bara tre poäng ned till Örebro på kvalplats.

Samtidigt gästade Norrköping Grimsta IP och Brommapojkarna för att försöka komma ifrån samma nämnda kvalstrid. Laget kunde på ett kontrollerat sätt ta med sig alla tre poängen efter att Lovisa Gustafsson öppnat målskyttet i den 41:a matchminuten. Shannon Woeller kunde sedan fastställa slutresultatet 2–0 till Norrköping.

I och med vinsten ligger ”Peking” nu sex poäng ovanför Örebro. BP placerar sig fortsatt under strecket och har tre poäng upp till säker mark.

Jutta Rantala.