Klart: Förlänger med Manchester United

Efter turerna – dubblar lönen i nya avtalet

Foto: Tim Ireland / TT / NTB Scanpix
Lingard har spelat i klubben sedan han var 7 år.
FOTBOLL

Jesse Lingard har ryktats bort från Manchester United.

Men nu är stjärnan överens om ett nytt fyraårskontrakt och dubblar samtidigt sin lön till en dryg miljon kronor i veckan.

– Jag är stolt över att ha gjort mål i två cupfinaler för klubben, säger Lingard.

Zlatan Ibrahimovic har ett utgående kontrakt i Manchester United och framtiden är alltjämt oviss för den svenske anfallsstjärnan.

Men nu har klubben i alla fall säkrat upp en annan offensiv pjäs för en tid framöver.

Engelske landslagsmannen Jesse Lingard, som ryktats till rivalerna Chelsea och Arsenal, har skrivit på ett nytt fyraårskontrakt.

– Manchester United har alltid varit en stor del av mitt liv. Jag har spelat här sedan jag var sju år och känner mig stolt varje gång jag sätter på mig tröjan. Jag är dessutom stolt över att ha gjort mål i två cupfinaler för klubben, säger Lingard till klubbens hemsida.

Får höjd lön vid CL-spel

Det tidigare avtalet skulle gå ut nästa sommar och i och med det nya avtalet dubblar Lingard sin lön till 900 000 kronor i veckan.

Dessutom finns det en klausul som ger Lingard en lön på 1,2 miljoner kronor i veckan om Manchester United når Champions League, enligt Daily Mail.

– Som lag har vi redan vunnit en titel den här säsongen och jag ser fram emot att vinna ännu fler under den här fantastiske managern (José Mourinho), säger Lingard.

Manchester United är fyra poäng ifrån en Champions League-plats i Premier League och möter i helgen jumbon Sunderland på bortaplan.