PSG-spelaren: ”Barça kan göra omöjliga saker”

Foto: CHRISTOPHE SIMON / AFP
FOTBOLL

PARIS. Paris Saint-Germain stod för sin bästa insats i modern tid när de körde över Barcelona på Parc des Princes.

Men fransmännen betonar att de har en match kvar att spela innan de kan fira fullt ut.

– Hade det varit ett annat lag hade jag tänkt annorlunda, men vi vet att Barcelona kan göra omöjliga saker, säger PSG:s högerback Thomas Meunier.

Foto: Christian Hartmann / TT NYHETSBYRÅN
Di Maria hade en skaplig födelsedag.

Både hemmapublik och spelare hade svårt att riktigt förstå vad som hänt när domaren Szymon Marciniak blåste av matchen på Parc des Princes. PSG hade kört över Barcelona på ett sällan skådat sätt

Efter två uttåg ur Champions League mot just Barcelona på de senaste tre åren, har Paris Saint-Germain ett näst intill ointagligt resultat med sig till Camp Nou om tre veckor.

Fick grattis-sms från Madrid

Tvåmålsskytten och födelsedagsbarnet Angel Di María hade alla skäl att fira det moderna PSG:s största seger i slutspelssammanhang i Europa.

– Det går inte att föreställa sig en bättre kväll. Det var en perfekt match. För att vinna behövde vi spela som i dag. Slå Barcelona med 4–0 på min födelsedag, det är helt otroligt, säger argentinaren, som tillägger att han fick ”några grattis-sms” från gamla lagkamrater i Real Madrid efter slutsignalen.

Men PSG:s argentinare gjorde också ett försök att behålla fötterna på jorden inför returmatchen den 8 mars:

– De kan också göra fyra mål på oss.

Tar inte ut något i förskott

Även Edinson Cavani, födelsedagsbarn och målskytt också han, poängterar att PSG har halva jobbet kvar.

– Vi måste förbereda oss väl på returmötet. Fotboll är ju vackert just för att man inte vet vad som kan hända, säger uruguayaren.

Thomas Meunier upprepade samma tänkbara scenario, som ett eko från tränaren Unai Emerys tal till sina spelare några minuter tidigare:

– Laget stod för en enastående insats mot ett storlag som Barça. Jag respekterar Barça och budskapet i omklädningsrummet var tydligt: det återstår nittio minuter, vi kommer att få slita mycket där borta i Barcelona. Vi måste behålla koncentrationen och respekten gentemot det stora lag vi ställs emot.