Blåvitt tros floppa: ”Folk pissar på oss”

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYR N
FOTBOLL

GÖTEBORG. Försäsongen var inget vidare. De allsvenska spelarna tror att det kommer fortsätta på samma väg för IFK Göteborg.

Blåvitt tippas som årets flopplag, strax före Djurgården, i Sportbladets stora enkät.

– Folk pissar på oss. Då jävlar kliver vi fram och är som starkast, säger tränaren Jörgen Lennartsson till Blåvitt Inifrån.

Sportbladet har skickat ut en enkät till samtliga allsvenska klubbars spelare där bland annat en av frågorna var: Vilket blir årets flopplag i allsvenskan?

154 allsvenska spelare svarade och IFK Göteborg fick flest röster, 18,8 procent, precis före tvåan, Djurgården 18,1 procent.

– Det är inget som vi lägger något fokus på överhuvud taget. Det blir bara ytterligare tändvätska till oss inför den här säsongen. Vi har fått ganska mycket gratis stimulans den senaste tiden, säger IFK Göteborgs tränare Jörgen Lennartsson till Sportbladet.

– När säsongen väl börjat så är betydelsen av sådana här antaganden väldigt liten.

Första svaret på lördag

På lördag kommer ett första svar var det förväntade flopplaget IFK Göteborg står någonstans när de tar emot mästarlaget Malmö FF inför cirka 35 000 åskådare på Ullevi.

– Jämför med Malmö FF som alla förväntar sig ska vinna SM-guld. De spelar under en otrolig press. Minsta motgång som MFF åker på kommer påverka dem, säger Lennartsson.

Tidigare under onsdagen uttryckte sig Blåvittränaren i starka ordalag om den negativa synen på hans lag från omvärlden i appen Blåvitt Inifrån:

– Samtidigt är det viktigt när det blev den här situationen, att många pissar på oss, att vi sluter leden – den blåvita familjen. Nu jävlar ska vi visa alla att IFK kan ingen kasta skit och pissa på ostraffat! Det är den känslan vi har i spelar- och ledargruppen, att vi kommer köra för fullt. 

Slår tillbaka på planen

– Folk kan inte pissa för mycket på oss. Vi vill slå tillbaka på planen, säger Lennartsson i Blåvitt Inifrån.

Är formuleringen så lämplig?

– Det behöver man inte fundera så mycket på. Vi gillar läget bara och konstaterar att vi har en annorlunda mental ingång än normalt, säger Lennartsson till Sportbladet.

Vilket lag tror du floppar i allsvenskan?

– Att spekulera i andra människors olycka tycker jag inte känns motiverat, säger IFK Göteborgstränaren.

Djurgårdens vice lagkapten, Magnus Eriksson, är lite förvånad över att de allsvenska spelarna tippar hans Dif som ett potentiellt flopplag. 

Siktar mot topp-5

– Jag trodde det fanns mer kunskap i spelarna... Att Sverige var på rätt väg.

– Men när vi har tagit in spelare som Kim Källström, Andreas Isaksson och Jonas Olsson så blir målbilden en helt annan. Vi har en extremt slagkraftig trupp. Vi ska vara topp-5, säger Eriksson.

Vilket lag tror du floppar?

– Göteborg. De har inte vunnit speciellt mycket under senare år, men pratar ofta om att de ska göra det.

Blåvitts lagkapten Mattias Bjärsmyr:

– Många av spelarna har sett och läst om oss. Vi är inte fullt nöjda med vår försäsong heller. Men jag tycker de har fel. Vi har ett bra och intressant lag. Vi har fått oss en liten knäpp på näsan under försäsongen. Nu kommer vi laddade och kan slå underifrån.

Vad är flopp för er?

– Om vi kommer sjua, säger Bjärsmyr.

Vilket lag tror du floppar?

– AIK.

Varför?

– För att det är AIK.

ARTIKELN HANDLAR OM