Kingsley Sarfo

”Zlatan en anledning till att jag valde MFF”

Av: 

Andreas Käck

FOTBOLL

Han är en av de stora sensationerna i årets allsvenska.

Nu berättar Kingsley Sarfo, 22, varför han valde att lämna Sirius för Malmö.

– Zlatan Ibrahimovic var faktiskt en stor anledning, säger han.

Det var väl inte överdrivet många som över huvud taget visste vem Kingsley Sarfo var när allsvenskan 2017 inleddes. Men anfallaren gjorde avtryck direkt och det dröjde inte länge förrän större klubbar kom och knackade på dörren.

Den 22 juni kom också beskedet att han lämnar Sirius för svenska mästarna Malmö FF till en kostnad av cirka 13 miljoner kronor.

– Malmö har bra spelare som jag vill spela med. Det är en bra klubb, sa Sarfo då.

”Lyckligt lottad”

Men i en färsk intervju med ghanska radiokanalen Silver FM avslöjar han nu att det var en före detta (!) MFF-spelare som fick honom att välja ”Di Blåe”. Nämligen Zlatan Ibrahimovic.

Sarfo säger att han visserligen aldrig pratat med Ibrahimovic, men att han såg det som en stor ära att spela i ”Ibras klubb”.

– Zlatan är en superstjärna i Sverige. Jag är lyckligt lottad som får dra på mig samma tröja som han gjorde. På så vis spelade han en avgörande roll i mitt beslut att gå till Malmö den här säsongen. Jag har tagit med mig några Malmö-tröjor till Ghana nu, säger Sarfo i intervjun enligt Ghana Soccer Net.

Inledde i Rosengård

Och faktum är att Malmö är bekant mark för Kingsley Sarfo sedan tidigare. När han kom till Sverige från Ghana så inledde han sin resa med ett provspel i FC Rosengård.

ANNONS

Streama alla matcher i Allsvenskan hos Discovery+ här!

Extern länk från Discovery+

Skaffa konto

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Kingsley Sarfo

Zlatan Ibrahimovic

Malmö FF

IK Sirius FK

Allsvenskan i fotboll

Fotboll