Här visar Lindelöf upp den nya tröjan

Foto: Adidas
Mata, Lindelöf, Pogba och Lingard.
FOTBOLL

Manchester United presenterade sina nya tröjor.

Då skickade man fram sina största spelare.

En av dem – en svensk 22-åring från Västerås.

Det kryllar av stjärnor i Manchester Uniteds lagbygge och bevisligen anser klubben själv att Victor Nilsson Lindelöf är en av de allra största.

Kanske beror det på att han är det allra färskaste nyförvärvet men det förringar knappast det faktum att skickades längst fram i ledet – tillsammans med världens dyraste spelare, Paul Pogba – när klubben på måndagen lanserade sina nya tröjor inför kommande säsong.

”Ingen tvekan om det”

Lindelöf väntas göra sin debut den 16 juli när United möter LA Galaxy i sommarens första träningsmatch i Kalifornien, USA, och den stora snackisen just nu är huruvida han och 23-årige Eric Bailly – trots deras ringa ålder – är redo att bilda mittbackspar i en storklubb som United.

”José Mourinho är fortfarande ett stort fan av Phil Jones men det råder ingen tvekan om att Bailly och Lindelöf kan ta över stafettpinnen från (Chris) Smalling och Jones, som Sir Alex Ferguson en gång trodde skulle bli de perfekta ersättarna till Nemanja Vidic och Rio Ferdinand”, skriver Stuart Mathieson, krönikör på lokaltidningen Manchester Evening News.

”Litar på mina kvalitéer”

När Lindelöf blev klar för Manchester United sa han så här till Sportbladet på frågan om hur han ser på pressen som det innebär att komma till en så pass stor klubb.

– Det är press överallt. Det har varit mycket press i Portugal, det blir större nu med en av världens största klubbar. Men det är också riktigt roligt, väldigt inspirerande. Men vart du än spelar måste du prestera och anpassa dig till den nya miljön, spelar ingen roll om det är Tyskland, Italien eller Spanien. Jag ser fram emot det och jag litar på mina kvalitéer och jag tror att det kommer att gå bra.

ARTIKELN HANDLAR OM