”VNL”-dilemmat – efter Janssons skada

Publicerad 2017-06-13

Pontus Jansson klev av skadad – men Victor Nilsson Lindelöf satt kvar på bänken.

– Han platsade inte i dag, skrockar förbundskapten Janne Andersson.

Sedan klev den blivande Manchester United-spelaren rakt på bussen – utan att prata med media.

Nilsson Lindelöf blev kvar på bänken – trots skadan på mittbacken Pontus Jansson.

Den minst sagt komiska situationen uppstod halvvägs in i den andra halvleken.

Pontus Jansson blev liggande med smärtor och signalerade för byte.

Men det fanns ett problem för förbundskapten Janne Andersson; efter att Andreas Granqvist fått ledigt så var den en enda mittbacken på avbytarbänken Victor Nilsson Lindelöf – som enligt rapporter ska åka direkt till Manchester för att genomgå läkarundersökning och skriva kontrakt med United.

Så i stället för att kalla på Nilsson Lindelöf ropade Janne Andersson till sig mittfältaren (!) Jakob Johansson som fick hoppa in och vikariera bredvid Filip Helander.

– Han (Nilsson Lindelöf, reds.anm) platsade inte i dag, sa Janne Andersson skämtsamt efter matchen till TV4.

”Bestämde tidigt”

Efter matchen – som slutade 1-1 – frågar Sportbladet om det hela var en överenskommelse mellan Manchester United.

– Nej, absolut inte. Jag pratade med en del spelare som spelade senast, Vigge var en av dem, och av olika skäl skulle de inte vara med. Victor bestämde jag tidigt att han inte skulle spela, det gjorde vi i samråd han och jag, ingen annan, svarar Janne Andersson.

”Ville inte kommentera”

Den 22-årige Västeråssonen nobbade media efter matchen; han gick rakt ut till spelarbussen utan att svara på några frågor.

– Victor spelade inte matchen. Därför behöver han inte gå genom den mixade zonen och han ville inte kommentera något förrän han har träffat sin nya klubb, säger landslagschefen Lasse Richt.

Har Manchester United kontaktat landslaget om hur ni ska hantera den här situationen?

– Svar nej.

Hade det inte varit lämpligt att han kunde ha pratat med svensk media om en stor övergång när han är här som svensk landslagsspelare?

– Jag tycker man får respektera honom och hans vilja i det här läget. Det ni ville prata om handlar inte så mycket om svenska landslaget, säger Lasse Richt.

Manchester United har bekräftat att man är överens med Benfica om en övergång av Victor Nilsson Lindelöf. Premier League-jätten betalar motsvarande 350 miljoner kronor för affären – en summa som kan växa till 450 miljoner kronor via diverse bonusar.

Pontus Jansson skadade knät efter en hård kollision.