Tackar nej till EM: ”Jag fällde en tår”

Stephanie Öhrström, 30, var uttagen i EM-truppen men tackade nej.

Nu förklarar hon varför.

– Ibland måste man ta svåra beslut, säger målvakten till Sportbladet.

Stephanie Öhrström har gjort succé i Italien.

I maj månad spikade hon igen i matchen mot Tavagnacco och ordnade Scudetton till sitt Fiorentina – framför ögonen på förbundskapten Pia Sundhage.

Ändå finns hon inte med i EM-truppen.

”Var det rätta beslutet”

Men faktum är att Stephanie Öhrström var uttagen – och tackade nej.

”Samtalet som man drömt om sedan man började spela fotboll. Grattis, du är uttagen till EM-truppen! Wow, många känslor där. Tackar så hemskt mycket. Lägger på och börjar ta mig en ordentlig funderare i några timmar. Brottas med tankar och funderingar och på kvällen tar jag upp telefonen, ringer Pia och tackar, av en del olika anledningar, nej till min plats. Erkänner att jag fällde en tår efter samtalet men, deep inside, var det det rätta beslutet”, skriver hon på sin blogg.

”Inget allvarligt”

När Sportbladet når Stephanie Öhrström förklarar hon varför.

– Det är inget allvarligt utan handlar om en del olika faktorer. En orsak är att jag det här året inte har bott med min pojkvän utan vi har varit särbos. Vi gifte oss för två veckor sedan och som det ser ut nu blir det en ny säsong med Fiorentina. Eftersom chansen att spela EM kändes minimal prioriterade jag i stället vår relation, säger hon.

Och fortsätter:

– Men jag är väldigt glad över att finnas med i tankarna och Pia tackade för uppriktigheten, så det var inga problem. Men ibland måste man även ta svåra beslut. Nu fokuserar jag på att komma fräsch till försäsongen.

EM spelas i Nederländerna och pågår mellan 16 juli och 6 augusti.

LÄS OCKSÅ: Dokument om Stephanie Öhrström – Sveriges mest okända serie A-proffs!

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.