Klart: Kosovare Asllani klar för Linköping

avFilip Durefelt

FOTBOLL

Kosovare Asllani är klar för Linköpings FC.

Den svenska landslagsstjärnan har skrivit på för 2,5 år med den regerande mästarklubben.

– Det var naturligt att välja Linköping, säger Asllani.

Kosovare Asllani hade kontrakt med Manchester City fram till årsskiftet, men som Sportbladet kunde avslöja redan i juni väljer hon alltså att vända hemåt redan nu.

I veckan rapporterade både SVT Sport och Sydsvenskan att Asllani var aktuell för en flytt till FC Rosengård, men det blir i stället Linköping som får ta del av anfallarens kunskaper framöver.

”I bästa formen någonsin”

LFC presenterade anfallaren under torsdagen. Asllani har skrivit på ett kontrakt över 2,5.

– Det känns lite surrealistiskt att vara tillbaka i Sverige, men det känns som tajmingen är helt rätt. Jag lämnar Manchester City på topp, vi har vunnit allting och jag känner att jag har mina bästa år framför mig. Jag är kanske i min bästa form någonsin, säger Asllani till Östgöta Correspondenten.

28-årige Asllani har spelat för LFC i två omgångar tidigare och blev 2009 både svensk mästare och cupmästare. Senast hon representerade klubben var 2011.

– Det är naturligt för mig att välja Linköping. Jag har min familj här och ska man komma hem så ska man komma hem på riktigt.

Samuelsson lämnar LFC

Linköping meddelade även under presskonferensen att ytterbacken Jessica Samuelsson lämnar klubben i höst. Någon ny destination är dock inte klar.

LFC leder årets allsvenska med halva serien spelad, fem poäng före Rosengård. Just Rosengård presenterade i går en annan landslagstjärna, Caroline Seger, som även hon återvänder hem.

Foto: Anna Tärnhuvud / AFTONBLADET

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)

ARTIKELN HANDLAR OM