Rooneys son gör den "förbjudna flytten"

Foto: Peter Byrne / AP TT
Wayne och Kai Rooney.
FOTBOLL

Kai Rooney, 7, har börjat spela fotboll med förhoppningar om att få en lika framgångsrik karriär som pappa Wayne.

Problemet?

Sonen tränar inte längre för Manchester United – utan City.

Rivaliteten i Manchester är påtaglig mellan stadens två stora Premier League-klubbar: United och City.

Detta är dock något som familjen Rooney nu ger sken av att inte bry sig särskilt mycket om. Åtminstone om man ska gå efter vart Manchester United-stjärnan Wayne Rooney, som är inne på 13:e säsongen i klubben, har placerat sin son Kai i fotbollsskola.

Enligt Daily Mail har landslagskaptenens sjuårige son stått för en kontroversiell flytt till de mer centrala delarna av stan – och bytt rött mot ljusblått.

Enligt tidningen började Kai träna med ett ungdomslag i Manchester United i oktober, men sedan dess har han nu börjat dyka upp i Citys fotbollsakademi där han ska ha imponerat på sina nya tränare.

”För tidigt att säga”

Daily Mail uppger att Wayne Rooney ska ha minglat runt vid sidan av planen, mitt i fiendens högkvarter, bland övriga föräldrar och observerat de unga talangerna.

Om lille Kai har ärvt sin fars offensiva styrkor eller är mer lagd åt försvarsspel är dock än så länge svårt att sia om.

– Våra ledare har tränat på vad de ska hålla koll på, men det är för tidigt att ta reda på om vi har en ny Rooney eller Steven Gerrard, säger en tränare till tidningen.

Wayne Rooney själv inledde också sin karriär med en kontroversiell flytt när han bytte Everton i hemstaden Liverpool mot de rödklädda i närliggande staden Manchester.

Senaste tiden har Rooneys karriär stagnerat en aning. 31-åringen har inför helgens möte med West Bromwich haft svårt att ta en startplats i Manchester United under hösten och mest hamnat i strålkastarljuset av andra skäl än fotbollsmässiga.

ARTIKELN HANDLAR OM