LFC–kaptenen: "Kom som en chock"

FOTBOLL

Linköpings SM-guldstränare Martin Sjögren var länge en av de hetaste kandidaterna att ta över förbundskaptensjobbet för Sverige.

Nu har 39–åringen presenterats för Norges landslag.

– Beskedet kom som en chock, säger Linköpings lagkapten Magdalena Eriksson.

Foto: Bildbyrån
Martin Sjögren.

Martin Sjögren gjorde stor succé i Linköping sedan han kom till klubben 2012.
Flera fina tabellpositioner, två cupguld och ett SM–guld hann det bli. Men efter årets succésäsong lämnar nu Sjögren sitt uppdrag med Linköping och tar över Norges landslag.

39–åringen presenterades på en presskonferens i Norge i dag.

– Det känns väldigt bra att ha fått möjligheten att ta över ett så spännande landslag. Jag har varit länge i klubbfotbollen och detta blir nästa steg i min karriär. Det här är ett lag med stor potential, jag vill bara börja jobba nu, sa Sjögren på presskonferensen.

Var högaktuell för Sverige

Den tidigare Linköping och LdB Malmö–tränaren var länge den kanske hetaste kandidaten att ta över förbundskaptensrollen för Sverige efter Pia Sundhage.

Men när jobbet i stället, till mångas förvåning, gavs till den tidigare BK Häcken–tränaren Peter Gerhardsson blev Sjögren en kandidat till det norska jobbet.

– När Nils Johan (Nils Johan Semb, Norges förbund) kontaktade mig för sex-sju veckor sen bestämde jag mig för att det var detta jag ville. Norge är ett av Europas bästa lag, säger Sjögren.

”Jag visste ingenting”

Men den nye norske förbundskaptenens långt gångna samtal med Norge tycks ha varit en välbehållen hemlighet för spelarna i Linköping.

När nyheten släpptes kom det som en överraskning i guldlaget.

– Beskedet kom som en chock, säger Linköpings lagkapten Magdalena Eriksson till Corren.

– Vi fick informationen samtidigt som alla andra, så jag visste ingenting innan. Men jag förstår att Martin tar chansen. Jag tror att han hoppades på att bli svensk förbundskapten, men när inte det blev något med det så kom den här chansen och han var säkert sugen på en ny utmaning.

ARTIKELN HANDLAR OM