Landslagets hälsning efter Johanssons bortgång

Svensk fotboll har sorg efter att Lennart Johansson gått bort 89 år gammal. 

Nu skickar landslaget en hälsning. 

– Stort tack Lennart för allt du har gjort för svensk och internationell fotboll, säger förbundskapten Janne Andersson med spelarna samlade bakom sig. 

Under tisdagskvällen somnade Lennart Johansson in. Fotbollspampen sörjs och hyllas runt om i fotbollsvärlden och nu skickar landslaget en hälsning. 

– Svensk fotboll har sorg. Imorse nåddes vi av det tråkiga beskedet att vår hedersordförande har lämnat oss. Stort tack Lennart för allt du har gjort för svensk och internationell fotboll. Våra tankar går till dina nära och kära. Vila i frid, säger förbundskapten Janne Andersson med hela landslaget samlat bakom sig.

Hedras med tyst minut

Blågult möter Malta i EM-kvalet på fredags och inför matchen kommer Johansson att hyllas med en tyst minut. Samma sak kommer att ske på arenor runt om i Europa när EM-kval, Nations League och U21-matcher spelas under veckan.

– Det är en väldigt stor AIK:are, viktig för svensk fotboll och framför allt för europeisk fotboll. det är en stor man. Mina tankar går till hans nära och kära, säger Robin Quaison under dagens landslagssamling.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.