Malmö FF

Hans Cavalli-Björkman är död

Av: 

Emilia Cederholm

Filip Lindfors

FOTBOLL

Malmö FF har sorg.

Tidigare ordförande Hans Cavalli-Björkman har dött.

MFF-profilen och hedersordföranden blev 92 år gammal.

Hans Cavalli-Björkman var med under många av Malmö FF:s största framgångar när han satt som ordförande i klubben mellan 1975 och 1998.

– Han var en väldigt drivande och stark ordförande som var med om att professionalisera MFF och lägga grunden för den moderna förening som vi är idag. Jag minns Hans som en färgstark, extrovert och glad person som inte drog sig för att yttra sina åsikter. Han gjorde mycket gott för Malmö FF, säger MFF:s nuvarande ordförande Anders Pålsson till klubbens hemsida.

Cavalli-Björkman handplockades av dåvarande ordföranden Eric "Hövdingen" Persson och Cavalli-Björkman vann mängder av titlar med MFF, bland annat fyra SM-guld.

Den största framgången kom 1979 när MFF gick till Europacup–final mot Nottingham Forest. Dessutom slog man ut Inter i Europacupen 1988 (ett Inter med stjärnor som Matthäus, Klinsmann och Brehme).

Tog fansens parti

Efter tiden som ordförande har Cavalli-Björkman varit hedersordförande i föreningen.

Nuvarande Malmö FF-ordförande Anders Pålsson bekräftar för Sydsvenskan att Cavalli-Björkman somnade in under tisdagskvällen, 92 år gammal.

På twitter hyllas Cavalli Björkman av MFF-fans och fotbollsupportrar.

Malmö FF:s evenemangsansvarige, Patrik Jandelin skriver:

”Idag dog vår hedersordförande Hans Cavalli Björkman förmedlar hans nära vän Pierre Mens. Tack Hans för din oerhörda insats för klubben och för att du alltid tog supportrarnas parti i våra diskussioner mot yttre fiender.”

ANNONS

Betalar du för mycket för din el? Hitta ett bra avtal för dig när elpriserna rusar!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Malmö FF

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Malmö FF

Fotboll

Malmö