Hammarby sänker lönerna för samtliga anställda

”Kan tappa 70 miljoner kronor”

Reporter: Simon Svensson-Parenti

Publicerad:
Uppdaterad:

Hammarby Fotboll genomför omfattande lönesänkningar.

Både spelare, ledare och kontorsanställda drabbas.

– Jag är glad och stolt över att våra spelare och medarbetare har varit så öppna och villiga att ta den här smällen, säger Henrik Kindlund, klubbens vd, i ett pressmeddelande.

Den uppskjutna seriestarten – och det faktum att serien troligtvis inleds utan publik – har lett till att Hammarby Fotboll nu tvingas till drastiska åtgärder.

Som en följd av coronakrisen genomför nu klubben en lönesänkning – för samtliga anställda.

– I bästa utfallet räknar vi med ett intäktsbortfall på ca 15 miljoner och i värsta fall med ett bortfall på 65–70 miljoner kronor för 2020, säger Hammarbys vd Henrik Kindlund i ett pressmeddelande.

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Sänker löner med upp till 20 procent

Klubben har sedan tidigare sagt upp en mängd samarbetsavtal och sedan tidigare är all personal korttidspermitterad.

Nu kommer nästa smäll.

Hammarby har nått en överenskommelse med sina anställda – både spelare, ledare och kontorsanställda – om en lönesänkning på mellan 10 och 20 procent.

– Vi börjar med en tremånadersperiod som börjar i juni. Om vi mot förmodan inte kan ha full publik från september så förlängs lönereduktionen automatiskt fram till det datumet vi antingen har full publik på våra matcher eller att säsongen är slut, säger Kindlund, och avslutar:

– Jag är glad och stolt över att våra spelare och medarbetare har varit så öppna och villiga att ta den här smällen för att bidra till att klubben klarar den här situationen så bra som bara möjligt.

Publicerad: