Frälste Hammarby från kris: ”Det var gött”

Av: Emil Eiman Roslund, Makoto Asahara

Publicerad:
Uppdaterad:

Första starten.

Då kom första allsvenska målet.

Gustav Ludwigson, 26, blev matchhjälte för Hammarby som undvek tidig allsvensk kris.

Efter tre raka omgångar utan seger i allsvenskan kom i kväll topptippade Hammarbys andra vinst för säsongen. Hemma mot Varberg ordnade Gustav Ludwigson tre poäng med matchens enda mål.

Anfallaren som värvades från Örgryte till den här säsongen visade att han förtjänade förtroendet när han fick göra sin första allsvenska match från start. Drygt en halvtimme in i matchen slog Dennis Widgren ett inlägg som fastnade och studsade från bortaförsvarare – bollen hamnade framför Ludwigsons fötter och anfallaren petade in 1–0.

– Jag lyckades peta in returen, det var gött. Nu har jag gjort mål i division fem, fyra, tre, två, superettan, allsvenskan och så några i Korpen också. Så jag har bara division 1 kvar nu, säger Gustaf Ludwigson.

Hade du samma roll i Korplaget som här eller hade du en friare, kreativare roll?

– Haha nej, det var samma roll. Längst fram och bara kötta.

”Ett gammalt problem”

Kvitteringen uteblev för nykomlingen Varberg, närmast var Anton Liljenbäck men på skottförsöket agerade Widgren extramålvakt och täckte ut skottet till hörna.

Hammarbys matchvinnare byttes sedan ut tolv minuter före slutsignalen, och satte sig på bänken med en ispåse på foten.

– Det är ett gammalt problem som jag slår upp ibland, men det ska inte vara någon fara i längden, säger Ludwigson som trots utnyttjad chans i startelvan tycker att han kan spela bättre mot lågt uppställda lag som Varberg.

– Jag är kanske bättre i en böljande match där det finns större ytor bakom backlinjen. Jag måste lära mig att spela mot sådana här lag också, jag måste bli bättre på att utnyttja min fysik i straffområdet och bli smartare.

Vad betyder segern?

– I slutet var det lite ”fingers crossed” att vi bara kunde ta hem de här jävla poängen efter två tappade 1–0-segrar. Vi borde kunna spela av det snyggare än vad vi gjorde, men jag tror det var många nervösa och trötta ben där ute.

”Då hade det nog börjat blåsa...”

Tack vare segern är nu Hammarby delad femma i allsvenskan på sju poäng med bland annat Varberg.

– Hade vi förlorat i dag hade det nog börjat blåsa lite. Men jag tänker inte riktigt så. Vi försöker odla ett spel, säger tränare Stefan Billborn på presskonferensen efter matchen.

Laddar Matchlista
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE