Räddade straff – i minut 98

Galet Skånederby i Vittsjö

Publicerad 2020-07-11

Efter ett rött kort tappade Vittsjö sin ledning för tredje gången i Skånederbyt.

I den 98:e minuten fick Kristianstad dessutom chansen att avgöra på straff – men då klev målvakten Sabrina D'Angelo fram och räddade en poäng till hemmalaget.

– Bra för pulsen men inte så bra för blodtrycket, säger tränaren Thomas Mårtensson.

Skånederbyt mellan Vittsjö och Kristianstad hade det mesta.

Det var intensivt och tufft, blev sex mål, ett rött kort och dessutom en tung skada i Vittsjö.

Hemmalaget Vittsjö tog ledningen tre gånger i matchen, men Kristianstad lyckades alltså kvittera samtliga.

Gudmundsdóttir tvåmålsskytt

Michelle de Jongh inledde målskyttet redan i den tredje minuten innan matchens enda tvåmålsskytt, Svava Rós Gudmundsdóttir, kvitterade för första gången.

Clara Markstedt gjorde sedan 2–1 men satte även andra avtryck i matchen. Anfallaren fick sitt andra gula kort i efter knappt en timmes spel – och visades av planen.

– När vi får den utvisningen ändras matchbilden. Vi kan inte gå i någon högre press i det läget utan egentligen bara dra tillbaka trupperna och se om vi kan bevaka, säger tränaren Thomas Mårtensson.

Med en spelare mindre på plan fick hemmalaget se Therese Sessy Åsland skicka in 3–3 i den 87:e minuten.

Och Kristianstad var inte klara. I den åttonde tilläggsminuten fälldes en fri Svava Rós Gudmundsdóttir av målvakten Sabrina D'Angelo efter en olycklig nick av mittbacken Sandra Adolfsson.

Räddade straff

D'Angelo och Vittsjö fick ändå jubla tillslut då hon räddade Therese Ivarssons straff och därmed också lagets första poäng för säsongen.

– En heroisk insats med tanke på hur läget ser ut just nu. Och med tanke på hur det utvecklade sig är vi nöjda med poängen. Det var viktigt med en poäng och att få lite energi med sig, med noll poäng hade det varit mörkare, säger Thomas Mårtensson.

Även Kristianstad tog årets första poäng i allsvenskan.

För skadedrabbade Vittsjö var det tråkiga bilder när Ebba Hed blev liggandes på planen i andra halvlek och tog sig för vänster knä innan hon tvingades utgå.