• Fotboll

Heung-Min Son om värnplikten: ”Kan inte berätta allt”

Av: 

Anton Johansson

Tottenham-stjärnan Heung Min-Son under sin militärtjänstgöring i Sydkorea.
Tottenham-stjärnan Heung Min-Son under sin militärtjänstgöring i Sydkorea.

FOTBOLL

Från militären till Premier League.

Heung-Min Son är tillbaka i Tottenham efter att ha gjort värnplikt i Sydkorea.

– Jag kan inte berätta allt jag har gjort men jag gillade det verkligen, säger han i en tv-intervju på Tottenhams hemsida.

Heung-Min Son tillbringade större delen av våren i hemlandet Sydkorea där han återhämtade sig efter att ha brutit armen i mitten av februari.

Men 27-åringen gjorde även sin sin obligatoriska militärtjänstgöring.

– Det var tre tuffa veckor men jag försökte njuta av det. Jag vet inte hur andra kände, men för mig var det tre långa veckor men det var en bra erfarenhet, säger han.

”Första dagen lite konstig”

Heung-Min Son, som i Tottenham är van vid att samarbeta i ett lag, tillbringade dagarna med att leva och jobba tätt ihop med sina kollegor under tjänstgöringen.

– Första dagen när vi inte kände varandra var lite konstig men det tog inte lång tid innan vi lärde känna varandra. Vi tillbringade varje dag tillsammans i ett rum, vi var 10 personer som arbetade väldigt tätt ihop och vi hjälpte varandra så den tiden var fantastisk, säger han.

Egentligen skulle Spurs-anfallaren gjort värnplikt i 21 månader. Men inför de asiatiska mästerskapen 2018 blev Son lovad att han slapp om Sydkorea vann. Något Sydkorea också gjorde efter ett förlängningsdrama mot Japan.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Väckt ur koman – pratade fel språk

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

• Fotboll

Son Heung-Min

Tottenham Hotspur FC

Premier League

Fotboll