Nu drar damallsvenskan igång – så blir Sportbladets satsning

Äntligen fotboll – äntligen damallsvenskan. Sportbladet sänder alla 132 matcher och gör en omfattande redaktionell satsning.

– Damallsvenskan förtjänar stor uppmärksamhet och det kommer vi att ge den, säger Aftonbladets sportchef Patric Hamsch.

27 juni är det premiär. Nykomlingarna och mesta mästarna Umeå och Piteå, som vann SM-guld 2018, blir först ut i premiäromgången som dessutom innehåller toppmötet mellan Rosengård och Vittsjö, ettan mot trean 2019. 

– Damallsvenskan är ofta mycket jämn och het hela vägen in i slutomgångarna så det gäller att vara på tå från början. Det gäller även för Sportbladet som kommer göra allt vi kan för att skildra kampen om SM-titeln på allra bästa sätt. Vi har alla väntat länge på att det ska börja och det är härligt att serien snart sätter igång, säger Patric Hamsch.

Redan i maj, när pandemin ännu satte stopp för fotbollen, var det premiär för Sportbladets program ”Segertåget”. Där djupanalyserades de tolv lagen i damallsvenskan av experten Kristoffer Bergström under ledning av programledaren Anna Rydén. Duon är nu redo för att säsongen ska dra igång och fokus ligger på att leverera initierad och högkvalitativ journalistik kring damallsvenskan. Sportbladet kommer dessutom återkommande att sända studioprogram med experter kring utvalda toppmatcher i serien.

Andra nyheter från Sportbladet:

  • Guldplanen. En serie artiklar om hur varje enskilt lag ska ta hem guldet.
  • Stjärnchatten. Under säsongen kan Sportbladets läsare chatta med spelarna det snackas om.
  • Rankningen. Sportbladet rankar och listar det mesta under säsongen.
  • Veckans Lag. Varje vecka utser redaktionen veckans hetaste elva.
  • Livechatt. För att höja pulsen under heta matcher live-bevakas dessa med en chatt där fansen blir en viktig del.

Bevakningen blir omfattande både via Sportbladet.se och Sportbladetplay.se under säsongen. Och det blir en intensiv säsong som nu ska genomföras på fem månader i stället för sju ett vanligt år. Det innebär fler fotbollsmatcher på kort tid.

Priset på ett månadsabonnemang på Sportbladetplay.se blir 179 kronor. En hel säsongsabonnemang kostar 159 kronor per månad. Enstaka matcher kostar 129 kronor.

– Eftersom matcherna spelas utan publik känns det extra bra att vi kan erbjuda en maffig samling matcher varje månad. Prismässigt ligger vi i månadsabonnemanget i nivå med förra året sett till att antalet matcher per månad nu blir många fler den här säsongen, säger Sportbladets affärschef Katarina Koritz.

Sportbladet sänder alla 132 matcher, men redan nu kan du grotta ner dig i just ditt favoritlag. Med hjälp av Sportbladet får du bland annat:

Exklusiva spelarintervjuer

Guldplaner och rankningar

Genomgående analyser för alla lag i Sportbladet Play

Allt det senaste om damallsvenskan hittar du här

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.