Kryss i toppmötet gynnade Rosengård

avHenrik Lundgren

GÖTEBORG. Bara kryss i toppmötet mot Linköping inför ögonen på Bayern Münchens spion. 

– Det var två positiva saker från den här matchen. Att vi tog en poäng, och att han nu åker hem och säger ”ställ ut skorna, det här vinner vi”, säger Göteborgs tränare Marcus Lantz.

Göteborg hade chansen att ta sig upp i serieledning, och dessutom klippa av Linköping från både guld- och Champions League-strid. Men i stället var det Linköping, med VM-stjärnan Stina Blackstenius som målskytt, som efteråt var mest besvikna över att det bara blev en poäng.

– Det är svårt att förklara. Förra veckan mot Örebro spelade vi säsongens bästa fotboll och vi kände att nu är vi tillbaka igen. Men i dag kommer vi in och… ja, det var ju inte tre spelare som inte var bra. Det var ingen som fungerade, säger Marcus Lantz.

Göteborgstränaren hastade hem till Göteborg med ett morgonflyg från München, efter att ha sett blivande Champions League-motståndaren Bayern Münchens 3-0-seger mot Frankfurt i går kväll. 

– Bilden jag fick var att här finns det stora möjligheter för oss att göra någonting. Men sen kommer jag hem hit och ser vår prestation i dag mot Linköping, och då blir man… Ja, spelar vi så här är vi helt chanslösa. Men kommer vi upp i den nivån vi ska så finns det absolut möjligheter, då är vi inte chanslösa på något sätt.

Landslagsmittfältaren Elin Rubensson skruvade vackert in en frispark från drygt 20 meter.

– Jag kände att det var en liten lucka där, det brukar vara ledigt i krysset, som tränarna säger… Jag brukar lägga inläggsfrisparkar annars, men fick lite feeling. Jag såg den nu i efterhand också det var väldigt långt ifrån. Det var inte likt mig att skjuta därifrån, men jag har tränat lite på det, säger hon.

Så mycket roligare än så blev det dock inte för Göteborg, Linköping skapade massor och någon av landslagsanfallarna Blackstenius, Lina Hurtig och Mimmi Andersson borde definitivt ha gjort ytterligare något mål utöver Blackstenius kvitteringsnick i den andra halvleken.

1 av 2 | Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN

Göteborg hade ett fåtal lägen utöver målet.

– Det ultimata rånet, eller hånet, hade ju varit om Julia Zigliotti Olme hade satt sitt friläge och vi vunnit med 2-0. Då hade man ju nästan mått dåligt, säger Lantz.

På läktaren satt Bayern Münchens assisterande tränare Marco Knirsch och var inte alltför imponerad av det kommande Champions League-motståndet. 

– Jag visste att de var här, och det kan vara ytterligare en positiv sak utöver att vi fick en poäng. Nu ska han åka hem och göra en analys. ”Jag har sett dem, ställ ut skorna så är det färdigt”, säger Lantz förhoppningsfullt.

Göteborg inleder hemma mot Bayern München den 11 september, med retur i Tyskland två veckor senare. I och med det oavgjorda resultatet mot Linköping ligger man fortsatt tvåa i allsvenskan, en poäng efter Rosengård som dock har en match mindre spelad.

Laddar Matchöversikt
ARTIKELN HANDLAR OM