Rivalerna går ihop för att stoppa Manchester City

Premier League-klubbar tänker inte låta Manchester City slippa undan sitt straff och Harry Kane är nära en återkomst.

Här är dagens fotbollsrubriker från England.

Pep Guardiola.
Pep Guardiola.

DAGENS SNACKIS

Uefa har redan lättat på sina regler gällande Financial Fair Play. Nu är flera Premier League-klubbar rädda att Manchester City ska slippa undan sin avstängning från Champions League som meddelades i mitten av februari. Enligt Daily Mail ska hela topp tio – minus Sheffield United samt City själva så klart – ha lämnat in en gemensam tillämpning till CAS som hanterar ärendet. I denna står det att skulle City be om förskjutning på grund av den pågående situationen bör det inte tillåtas. I nuläget finns det ingenting som tyder på att City faktiskt har gjort detta. ”Känslan är att det får vara nog nu”, säger en källa till Daily Mail. ”City har lyckats komma runt reglerna alldeles för länge nu”.

Pepe Reina.
Pepe Reina.

DAGENS DRABBADE

Pepe Reina är säker på att han har drabbats av Coronaviruset. Aston Villa-målvakten har inte testats men berättar att han började känna sig hängig i förra veckan. ”Det var min tur att få det”, säger han till spanska Cope. ”Det har varit en udda vecka och jag har försökt att inte smitta någon annan. Läkarna sa att allt pekade på att jag hade det”. Målvakten tillägger att det viktigaste inte är att lyckas spela färdigt säsongen utan människors hälsa.

Harry Kane.
Harry Kane.

DAGENS GLÄDJEBESKED

En försenad liga öppnar för att Harry Kane kan vara med och avsluta säsongen. Anfallaren meddelar att han snart är redo för att börja träna för fullt. ”Jag är inte jättelångt borta”, säger Kane till Tottenhams hemsida. ”Jag hoppas kunna ansluta till övriga laget om 2–3 veckor”. Det var på nyårsdagen mot Southampton som Kane skadade ljumsken.

DAGENS CITAT

”Skulle jag någonsin gå tillbaka till Liverpool? Ska jag vara helt ärlig så älskar jag Liverpool. Få inte fel för er, de kommer alltid finnas i mitt hjärta. Det är en klubb som gjorde mycket för mig när jag växte upp”, – Raheem Sterling stänger inte dörren helt för en flytt tillbaka till Merseyside under en frågestund på Instagram.

DAGENS VÄLGÖRENHET

Pep Guardiola har donerat en miljon euro, cirka 10 miljoner svenska kronor, som ska användas för att stoppa virusspridningen. Pengarna har getts till Angel Soler Daniel Foundation i Barcelona som nu kan köpa in mer medicinsk utrustning.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.