LFC och Göteborg möts efter infekterade övergångarna

Unogård om taktiska spelet: ”Är man på andra sidan tycker man att det är löjligt och överdrivet”

Av: Emelie Fredriksson

Publicerad:
Uppdaterad:

Kopparbergs/Göteborg hamnade i ett uppmärksammat tränarbråk i lagets senaste match.

Och kvällens toppmöte med Linköping lär inte sakna känslor på tränarbänken med tanke på det som hände under försäsongen.

– Vissa lag och vissa tränare vill man gärna slå lite mer. Göteborg ingår i den kategorin absolut, säger Linköpings tränare och sportchef Olof Unogård.

Dubbla värvningshistorier med Kopparbergs/Göteborg och Linköping dominerade den damallsvenska rapporteringen under försäsongen.

Det handlade om:

Storstjärnan Stina Blackstenius övergång från LFC till Kopparbergs/Göteborg som avgjordes i skiljenämnd.

Brianne Folds som provtränade för LFC (som betalat hennes resa till Sverige) och sedan snuvades på henne av Göteborg.

Stina Blackstenius
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Stina Blackstenius

Just den senare historien har fått Linköpings tränare och sportchef Olof Unogård att tagga till extra inför toppmötet mellan klubbarna ikväll där han står på ena sidan och Mats Gren på den andra.

– De påstår sig inte ha vetat något men det har jag svårt att tro med en rutinerad sportchef som varit i herrallsvenskan i många år... Så det är klart att Brianne Folds-grejen sporrar mig gentemot deras sportsliga ledning. Där tror jag att de visste mer än de gav sken av. Annars är det ett väldigt bra lag med högt självförtroende, och sådana lag knäpper man gärna på näsan.

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Linköpings tränare Olof Unogård

”Har också gjort oss skyldiga”

I Kopparbergs/Göteborgs senaste match mot FC Rosengård var det ett uppmärksammat tränarbråk efter att de mörkat en skada på nyckelspelaren Vilde Böe Risa, gav fel laguppställning och påstods ha spionerat på FC Rosengårds stängda träning.

Linköpings tränare Olof Unogård följde rapporteringen om detta efteråt.

– En del blir överdrivet men vi har också gjort oss skyldiga till pappersfinter då och då. Är man på andra sidan tycker man att det är löjligt och överdrivet och sen kan man hamna där själv för att man försöker att skapa sig någon millimeter här och där. Det hör väl till.

Han tror att det kan bli knep från båda håll även i den här matchen.

– Framför allt så finns det väl frågetecken på några spelare i respektive lag. Där räknar jag med att både vi och de kommer att hålla hårt på den informationen.

Inga trupper kommer presenteras?

– Nej, exakt.

”Extra tändvätska”

Laget som eventuellt kniper alla tre poäng kliver upp i serieledning. För överraskningslaget Linköping är Göteborg tuffaste motståndet hittills på pappret och Olof Unogård väntar sig en riktig utmaning.

– Sen kommer de från en väldigt tuff match senast med en dags kortare vila. Det borde märkas, absolut. Men jag räknar med en riktigt tuff och tajt fajt. Något annat går inte att säga när man ska möta Göteborg.

Känslorna lär i alla fall inte saknas.

– Hos några av våra spelare så innebär nog historiken som varit mellan klubbarna extra tändvätska. Det är ju framför allt mellan föreningarna som det varit olika saker som skett. Sen är det klart att det kan sippra ner i spelartruppen också. Det kan finnas extra taggade känslor.

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Göteborg FC:s tränare Mats Gren

Båda klubbarna säger till Sportbladet att matchtrupperna ser ut som senast och att Göteborgs stjärna Vilde Böe Risa därmed fortsatt saknas.

Det återstår väl att se om dessa uppgifter stämmer överens med verkligheten.

Matchen mellan Kopparbergs/Göteborg och Linköping startar 19.00 och sänds på Sportbladet Play med en studiosändning från 18.30.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.