Örebro chockade AIK

avOscar Rickstrand

AIK såg ut att kryssa borta mot jumbon Örebro.

Men på stopptid kom jättesmällen.

– Man mår inget vidare just nu, säger AIK:s tränare Rikard Norling efter förlust med 1–2.

Två mållösa kryss och en knapp seger hemma mot Sirius.

AIK fick ingen flygande start på den allsvenska säsongen. På fredagen jagade de svenska mästarna ändå andra raka vinsten, då de gästade jumbon Örebro på Behrn Arena.

Men det blev ingen ny trepoängare för AIK. Det slutade istället med en blytung förlust - efter ett insläppt mål på stopptid.

– Man mår inget vidare just nu, konstaterar AIK-tränaren Rikard Norling efter nederlag med 1–2 mot Örebro.

”Tappar bort Rogic”

Det var Filip Rogic, 25, som stod för smällen.

Mittfältaren vred in avgörandet i den 92:a minuten, hans andra mål i matchen, och blev säsongens första segerskytt för Örebro.

– Vi tappar bort Rogic i den ytan där han är bra. Jag tycker ändå vi är tillräckligt bra för att vinna matchen. Sånt händer i fotboll, säger Norling i C More.

”Har väntat på det”

Filip Rogic har tidigare gjort sig känd för att avgöra matcher i slutminuterna, som i Örebro-läger har kommit att beskrivas som ”Rogic Time”.

Hjälten är lycklig och lättade i C More efter matchen.

– Jag har väntat på det här ett tag. Det känns skönt att kunna hjälpa laget till första segern, säger Rogic som alltså stod för båda Örebros kassar.

Han gjorde 1–0 i 56:e, Tarik Elyounoussi kvitterade kort därefter och mot slutet kom alltså det matchvinnande målet. Rogic vek in från vänster, fick en kalasträff och hittade den bortre krysset.

– Jag har tränat på den där nåra gånger, så det är skönt när man får utdelning.

Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Laddar Matchöversikt
ARTIKELN HANDLAR OM