Italiensk media: Zlatan kan stanna till efter 40

avAnton Johansson, Mattias Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Zlatan Ibrahimovic till Milan är ett faktum.

La Gazzetta dello Sport radade tidigare i dag upp information och fakta om kontraktet.

Bland att skriver den dagliga rosa sporttidningen att svensken kan bli kvar till efter att han är 40 år.

Fredagsmorgonen inleddes med att Zlatan Ibrahimovic själv la upp en bild med rött öga på Instagram, och på kvällen bekräftades övergången på Milans Twitterkonto.

La Gazzetta dello Sport välkomnade den 38-årige anfallaren med en förstasida och rubriken ArrIBRA.

Sajten Fotbollskanalen rapporterar om innehållet i den italienska tidningen och att Zlatan Ibrahimovic inte anländer för träning på måndag som tidigare angivits utan i mitten av nästa vecka.

Detaljer i kontraktet

Zlatan Ibrahimovic ska finnas tillgäng för spel i nästa ligamatch som är mot Sampdoria hemma på San Siro på måndagseftermiddagen den 6 januari, trettondag jul.

Kontraktet uppges vara på 6 plus 12 månader och innehålla en rad överkomliga individuella klausuler – som till exempel antalet matcher och mål och avgörande mål för att förlängningen ska utlösas, i stället för Milans tabellplacering som tidigare varit aktuellt i förhandlingarna.

Kontraktet uppges vara värt 36,5 miljoner kronor.

För att få den förmånliga expertskatten med reduktion på 50 procent krävs kontrakt på två år och Milan är berett att förlänga till 2022–2023, men kanske inte som fotbollsspelare då han hunnit bli över 40 år.

”Kan chockera”

Corriere dello Sport å sin sida spekulerar i att Zlatan Ibrahimovic kommer att få tillbaka sitt tidigare Milan-nummer 11 på matchtröjan om Fabio Borini lämnar, och att han kommer spela i mitten i anfallet i 4–3–3-uppställningen med Hakan Calhanoglu och Fernandez Suso vid sin sida

Den sistnämnda dagliga sporttidningen rapporterar också att Milan kände efter 0–5-förlusten borta mot Atalanta i söndags att de behöver någon som ”kan chockera” i omklädningsrummet och vill ha ”en popikon som Zlatan” utanför planen.

Vidare skriver de att partnern Helena Seger också ska ha tryckt på för att det skulle bli Milan och Milano för sönerna Maximillians och Vincents skull, ”hon älskar staden och vill att hennes barn ska växa upp där”.

Sladdar i tabellen

Enligt Corriere dello Sport blir lönen 60 miljoner kronor nästa säsong om Milan når Europaspel.

Milan har haft en tung höst i Serie A och ligger på en elfte plats i tabellen med 21 poäng efter 17 spelade omgångar.

Zlatan Ibrahimovic har tidigare spelat i den rödsvarta tröjan mellan 2010 och 2012.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

AC Milan

Serie A

Fotboll