Premier League

Arteta om kritiserade spelaren: ”Hans framtid är här”

Av: 

Makoto Asahara

FOTBOLL

Ny tränare innebär ingen mer chans för Granit Xhaka i Arsenal?

Om ni trodde det så är det hög tid att tänka om.

– Jag har berättat för honom hur mycket jag tycker om honom och vad jag förväntar mig, säger Mikel Arteta enligt The Guardian.

Granit Xhaka, på den tiden med kaptensbindeln i Arsenal, hamnade i blåsväder efter att ha svurit åt fansen och kastat tröjan efter att ha blivit utbytt i Arsenals 2–2-match mot Crystal Palace i slutet av oktober.

Efter det har togs han till nåder av interimtränaren Fredrik Ljungberg, men har samtidigt också omgärdats av flyttrykten, och fortsatt supporterilska, lagom till vinterfönstret.

När nu Mikel Arteta tagit över rodret till klubben så verkar det som att Xhaka kommer få en viktig roll.

Ville värva Xhaka till City

Den nytillträdde spanjoren, som kommer från en position som assisterande tränare i Manchester City, berättar bland annat att han en gång i tiden ville värva just Xhaka till City.

– När vi tittade på den positionen var han en av spelarna på min lista. Det är så pass mycket jag tycker om honom. Jag blev glad när Arsenal värvade honom eftersom jag tänkte att han skulle vara fantastisk, säger Arteta enligt The Guardian.

”Står bakom honom”

Inför Boxing Day-matchen borta mot Bournemouth, Artetas första som Arsenaltränare, klargör han att han ser en framtid för Xhaka i den rödvita tröjan.

– Jag är här för att hjälpa honom, jag vill att han ska känna att vi står bakom honom. Inte bara jag utan hela klubben. Om vi även kan få fansen att sluta sig bakom honom tror jag han kommer göra mycket nytta för laget, vilket är det viktiga, säger Arteta.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd 20-pack i hög kvalitet - klicka hem dina här.

MEDS

Publisert:

LÄS VIDARE

60 minuter BARA om Arsenal med Niva, Karlsson och Syk

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Premier League

Arsenal FC

Granit Xhaka

Mikel Arteta

Fredrik Ljungberg

Fotboll