OBOS Damallsvenskan i fotboll

Göteborg ”vårmästare” – efter mållöst toppmöte

Av: 

Kristoffer Bergström

Petra Thorén

FOTBOLL

Linköping mötte Rosengård i sista allsvenska matchen före VM.

Vinnare?

Kopparbergs/Göteborg.

– Det är långt kvar så de kan sitta där och jubla.., säger Rosengårds Caroline Seger i en passning till Göteborg.

Linköping–Rosengård skulle bli Anja Mittags sista elitmatch i karriären, men efter ett test tätt inpå avspark fick den skadade tyskan ställa in sin medverkan.

Kanske hade hon behövts, för vad som saknades på Linköping Arena var en målskytt.

Första halvlek var Rosengård chansmässigt överlägset, men de fick inte in någon boll. I andra halvan var spelet jämnare, men nollorna stod sig.

– Det är en toppmatch och vi presterar bra över 90 minuter. Vi hade pratat om att det var viktigt för oss att visa att vi är ett så här bra lag. Vi var inte riktigt kliniska i våra avslut, men jag är stolt över vad vi gör idag, säger Caroline Seger.

Uppehåll i två månader

Ska vi kora en vinnare så är det i stället Kopparbergs/Göteborg som i går slog Limhamn/Bunkeflo och därmed går på ledighet som serieledare och vårmästare (en poäng före trion Rosengård, Linköping och Vittsjö).

– Damallsvenskan är jämn och det kommer säkert att vara många lag som är med och krigar i höst. Men vi har skaffat oss ett bra utgångsläge, säger Caroline Seger.

Förvisso har Piteå och LB07 en match som släpar från omgång tre (de möts på torsdag), men nästa hela allsvenska omgång för storlagen är 20 juli, efter VM i Frankrike.

Anja Mittag, förresten? Vad som kan vara damallsvenskans sista stora internationella stjärna på lång tid framöver var bedrövad efter sitt snopna avslut.

– Jag är väldigt besviken. Jag hade velat spela min sista match, speciellt mot ett av de bästa lagen i serien, så jag är ledsen. Jag visste att det inte var någon stor chans för mig att spela efter muskelskadan jag fick mot Piteå., men jag testade ändå att åka hit, säger hon.

ANNONS EXTERN LÄNK

PREMIÄR! Klicka hem Sportbladets Heja Sverige-tröja till EM. Begränsat antal.

Sportbladet

Foto: TT
Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

OBOS Damallsvenskan i fotboll

LÄS VIDARE

Thorén: VM-spelarna var mentalt i Frankrike

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

OBOS Damallsvenskan i fotboll

Linköpings FC

Kopparbergs/Göteborg FC