”Pertan” om landslaget: ”Det är lite nervöst”

avMakoto Asahara

Publicerad:
Uppdaterad:

Två landskamper på CV:t – men det var länge sedan.

Med skador i försvaret så får AIK-trotjänaren Per Karlsson göra en oväntad comeback i A-landslaget, 33 år gammal.

– Man kom med ett leende till träningen i dag, säger ”Pertan” till Sportbladet.

Det var med en nyvunnen status som landslagsman som AIK-trotjänaren Per Karlsson spatserade ut från Karlbergs gräsmatta mot klubbhuset och gymmet.

När förbundskapten Janne Andersson läste upp Per Karlssons namn så satt inte mittbacken och tittade väntandes på beskedet.

– Det började plinga till i mobilen strax efter tolvtiden, det var på det sättet, säger Karlsson.

– Jag kollade inte på uttagningen. Men jag hade pratat lite med landslagsledningen förra veckan och hade väl fått budskapet att jag inte skulle vara överraskad om jag var med.

Hur reagerade du på uttagningen?

– Det är lite nervöst kanske. Samtidigt en fin uppgift så det är ingenting man tvekar över. Jag blev glad, det är en bra sammanfattning.

Blev du överraskad?

– Det är klart. Har man inte varit med och är över 30 är det inget man räknar med. Det var en överraskning, en glad överraskning, en positiv, säger Karlsson och lägger till:

– Samtidigt är man lite delad. Jag har en son som såg fram emot att åka på semester tillsammans, men vi får skjuta på det nu.

”De ringde av en anledning”

I AIK har Per Karlsson varit med så länge att han nästan blivit en del av möblemanget på Karlberg, med den ledarroll i gruppen som tillkommer med rutinen.

Nu, med två A-landskamper sedan tidigare på CV:t, så kommer Karlsson in med desto mindre rutin i sammanhanget än de flesta av sina lagkamrater. Den senaste landslagstrupp han deltog i var den som tog sin an Iran i en landskamp på Friends arena 2015. Då utan att få någon speltid.

– Jag tror inte jag kommer ha någon annorlunda roll. jag känner igen ganska många ansikten sedan tidigare även om jag kanske inte känner dem eller spelat med dem. Men jag tror att de ringde av en anledning. Att man är en viss spelare och en viss person. Så det finns ingen anledning att ändra på det.

Du kör ditt eget race med andra ord?

– Haha ja, man kan ju uttrycka det så. Men ”köra sitt eget race” låter så individuellt. Jag hoppas vi kan göra bra resultat och jag kommer försöka bidra på det sätt de går.

”Han har slitit hårt”

Förutom att han själv gladdes över beskedet att få dra på sig landslagskläderna igen så var även resten av AIK glada för sin lagkamrats skull.

– De var glada för mig. Man kom med ett leende till träningen idag, säger ”Pertan”.

Tränare Rikard Norling medger också att det var ”bra stämning” på dagens träning efter Karlssons landslagsbesked.

– Vi är glada för Pertans skulle naturligtvis allihopa. Han har slitit hårt länge, säger Norling.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM