Fotboll

Amerikanska superstjärnan Alex Morgan väntar barn

Av: 

Makoto Asahara

FOTBOLL

Hon har vunnit två raka världsmästerskap, två raka OS-guld och anses vara en av världens främsta fotbollsspelare.

Nu ska hon också bli mamma.

”Vi är redan kära och vi har inte ens träffat henne än”, skriver Alex Morgan på Twitter.

Den amerikanska fotbollsstjärnan Alex Morgan väntar barn. Under onsdagen gick Orlando Pride-anfallaren ut på Twitter och bekräftade att hon och maken Servando Carrasco ska få tillökning i familjen.

”Vi är redan kära och vi har inte ens träffat henne än. Den nyaste medlemmen av Carrascofamiljen kommer snart”, skriver Morgan på Twitter.

Välmeriterad

Så sent som i somras var 30-åringen, som gjort 107 mål på 169 A-landskamper, en vital del i det amerikanska landslag som i Frankrike tog hem sin andra raka VM-buckla. Alex Morgan togs ut i turneringens drömelva, likt hon även blev 2015.

Morgan var även bidragande till OS-gulden i London 2012 och i Rio de Janeiro 2016, och är i år en av de 20 spelare som nominerats till France Footballs Ballon d’Or, priset som världens bästa fotbollsspelare.

Tre månader innan OS

Det återstår att se hur det blir med nästa års OS. OS 2020 i Tokyo går av stapeln i augusti, tre månader efter beräknat födelsedatum för Alex Morgans dotter enligt The Guardian.

Om hon skulle hinna tillbaka hade hon inte varit den första amerikanska landslagsspelaren att delta i ett OS efter barnafödande. Både Joy Fawcett (1996, 2000) samt Christie Rampone (2008, 2012) har gjort liknande resor.

ANNONS

Jackpot på Europatipset – 4 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt här.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Messi resonerar som en fantasilös lågstadieunge

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotboll

Alex Morgan