Hammarbys mardröm - nyckelspelarna avstängda

avMalin Wahlberg, Oscar Rickstrand, Per Bohman

Först en utvisning på kaptenen Jeppe Andersen – sen en varning på Muamer Tankovic.

Båda nyckelspelarna missar nu Hammarbys toppmöte med Malmö.

– Jag sa förlåt till truppen. Jag sålde ut laget i dag, säger Andersen.

– Det känns skittråkigt att missa MFF-matchen, suckar Tankovic.

Ett vilt målfirande utbröt på Tele2 arena då Alexander Kacaniklic vred in 2–0 för Hammarby i derbyt mot Djurgården.

Det var Bajens andra mål på två minuter och 50 sekunder. Men de grönvita skulle sätta jublet i halsen.

”Utvisningen är korrekt”

Strax efter 2–0-målet ådrog sig nämligen kaptenen Jeppe Andersen sin andra varning i matchen – fick därmed syna det röda kortet.

– Precis på frisparken tänkte jag inte så mycket men två sekunder efter tänkte jag "fan vad dumt". Jag ger domaren möjlighet att ge mig kort. Jag är jävla besviken på mig själv, säger Andersen som fick se resten av matchen i omklädningsrummet.

– Typ det värsta jag har varit med om. Jag är fortfarande skakig, det var hemskt. Det är en lättnad att vi vann. Vi hänger på i toppen och det är jävla tätt så det är kul.

”Det känns skittråkigt”

Dansken bad också om ursäkt till laget efter kortet.

– Jag sa förlåt till hela truppen och gav dem en extra kram. För jag sålde ut laget i dag, men de vann så det är bra. 

Kvarten senare drog även poängkungen Muamer Tankovic på sig en varning efter en duell med Aslak Fonn Witry. Hans tredje för säsongen, vilket betyder avstängning i nästa omgång.

– Jag ställer mig framför honom och han springer in i mig. Han slår i min vad och jag överdriver väl lite... så är det i derby, säger norrmannen med ett snett leende.

Tankovic var djupt besviken efteråt.

– Det känns skittråkigt att missa MFF. Det är en så viktig match och det var korkat av mig, samtidigt som han överdrev. Men fair play åt honom, bra gjort, för det var dumt och orutinerat av mig.

Billborn ser möjligheter

Då ställs Hammarby hemma mot Malmö i ett blytung toppmöte. Men de får alltså klara sig utan både kaptenen Jeppe Andersen och Muamer Tankovic.

Tränaren Stefan Billborn är dock inte orolig.

– Vi har Junior tillbaka nu, han får två veckor till på sig. Han var kanske vår bäste spelare i fjol. Och vi har både Aron (Johannsson) och Imad (Khalili) tillgängliga, jag ser det som en chans för dem att visa upp sig och delta. Jag vill se möjligheterna istället för problemen, säger han på presskonferensen efter matchen som slutade 2–1 till Hammarby.

Foto: C MORE
Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
ARTIKELN HANDLAR OM