Örgryte sparkar sportchefen efter fiaskostarten

Publicerad 2022-05-02

Örgryte har inlett superettan uselt. Enligt Sportbladets uppgifter får nu sportchefen Igor Krulj lämna klubben.

– Jag står inte bakom det beslutet, säger styrelseledamoten George Mourad till Sportbladet.

Tippade topplaget Örgryte har fått en mardrömsstart på Superettan och inkasserat fyra förluster på de första fem matcherna. Laget är nu också sist i tabellen med bara en poäng.

Enligt Sportbladets uppgifter får nu sportchefen Igor Krulj lämna klubben, något som GT var först med att berätta. Spelartruppen har redan fått beskedet om att Krulj lämnar och det väntas bli officiellt inom kort.

– Det har jag inga kommentarer till, säger ordförande Per Skånberg.

Vi har uppgifter på att han fått sparken?

– Som jag sa är det inget jag har några kommentarer till. Allt som rör det sportsliga kring laget får du ta med Niklas Allbäck. Sportbladet har förgäves sökt såväl Igor Krulj själv och klubbchefen Niklas Allbäck.

Den främsta orsaken är den skrala poängskörden och att styrelsen insett att det behövs förändringar i organisationen, enligt Sportbladets uppgifter.

När Sportbladet når George Mourad, sportsligt ansvarig i Örgryte IS styrelse, är han först ovillig att ge några kommentarer.

Sportbladet, GT och GP har samstämmiga uppgifter.

– Ok. Jag står inte bakom beslutet. Jag tänker inte gömma mig. Styrelsen vet min ståndpunkt, jag har gjort det tydligt och klart, säger Mourad till Sportbladet.

Den tidigare anfallsstjärnan Mourad omvaldes nyligen som ledamot i styrelsen till och med 2023. Som sportsligt ansvarig har Mourad haft ett nära samarbete med Igor Krulj.

Vad innebär beslutet att sparka Krulj för din roll i Örgrytes styrelse?

– Jag vet inte. Vi har ett styrelsemöte i morgon kväll (tisdag). Jag vill veta hur man tänker framåt. Vem som ska sköta frågorna som legat på Igor Kruljs bord, både operativt och strategiskt framöver, säger Mourad.

 Igor Krulj.
Igor Krulj.

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ämnen i artikeln