Mark Clattenburg kallar tidigare kollega för orm i ny bok

Den tidigare Premier League-domaren Mark Clattenburg släpper en bok den 30:e september.

I den svingar han ordentligt mot några av sina före detta domarkollegor, och berättar om slagsmål och anmälningar.

– Han slog mig och jag slog tillbaka. Efter det fanns det en respekt mellan oss, men vänskapen var borta, säger han enligt The Athletic.

Mark Clattenburg var länge ansedd som en av de bästa domarna i världen. 2016 fick han döma både finalen i EM och Champions League. 2017 la han ned karriären, och talar nu ut i sin bok ”Whistleblower”. Där bjuder han på ett gäng anekdoter, och pratar inte helt varmt om sina tidigare kollegor.

– Det kommer inte som en förvåning att domare har en bakgrund som poliser eller lärare. De är klättrare, bryr sig bara om sig själva och är glada över att se andra bli nedsparkade längs vägen, säger Clattenburg enligt The Athletic.

Mark Clattenburg
Mark Clattenburg

”Vänskapen var borta”

Han berättar om ett politiskt krig mellan honom och Martin Atkinson. Något som skapade så mycket osämja att det mynnade ut i ett slagsmål mellan domarna under en vänskapsmatch mellan Premier League-domare.

– Jag tacklade honom. Han slog mig och jag slog tillbaka. Efter det fanns det en respekt mellan oss, men vänskapen var borta. I stället för att gå vidare var han bitter och det blev bara värre ju mer jag hotade hans karriär, säger han.

Han berättar också om hur han blev anmäld till PGMOL (Professional Game Match Officials Limited) av en annan kollega för matchfixning. Anledningen var att kollegan inte kunde förstå hur Clattenburg hade råd att köpa en Audi R8, och drog slutsatsen att han måste ha matchfixat. Undersökningen avslutades snabbt i brist på bevis.

– Jag vet vem det är, men jag kunde inte skriva det (i boken). En dag kommer det att komma ut. Alla tror att han är en trevlig kille men jag kan inte förlåta det han gjorde mot mig, bara för att jag köpte en fin bil. Det var över gränsen. Jag är irriterad för jag vill avslöja den ormen, säger Clattenburg.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN