Hammarby siktar på publikrekord

Hammarby siktar på att slå publikrekordet i damallsvenskan i hemmaderbyt mot AIK. Sportchef Johan Lager är övertygad om att det kommer att lyckas.

– Vi har ju redan de flesta publikrekorden, så det är klart vi ska ha det här också, säger han.

Den 10 oktober tar Hammarby emot AIK i damallsvenskan på Tele2 arena, en match som sänds på Sportbladet. Inför matchen siktar Hammarby på att slå det Allsvenska publikrekordet, som sattes 2008 när 9 413 åskådare såg det dåvarande toppmötet mellan Linköping och Umeå.

Med 17 dagar kvar till matchen har de kommit mer än halvvägs med drygt 5 000 sålda biljetter. Sportchef Johan Lager är väldigt nöjd med försäljningen hittills.

– Fem tusen på en dammatch är fantastiskt. Men jag och många hammarbyare vill slå rekordet. Vi har ju de flesta publikrekorden, så det är klart vi ska ha det här också, säger han.

”Fler vill spela hos oss”

Lager tycker att en stor publik är viktigt ur flera aspekter.

– Det betyder mycket för oss sportsligt. Det ökar våra chanser att vara starka på hemmaplan och att vinna. Sen är det ett bra sätt att locka spelare. När vi träffar spelare är de medvetna om vårt publikunderlag, och det är än så länge få förunnat att spela inför så många på damsidan. Att vi visar att vi har stor publik tror jag kommer leda till att fler vill spela hos oss.

Han menar även att det är viktigt för serien med ett stort publikunderlag.

– Jag tycker att Hammarby bidrar till ganska mycket i allsvenskan, dels med varumärket och vårt sätt att spela med en passningsorienterad fotboll, dels med att vi har ett stort publikunderlag. Vi hade över 2 000 på många matcher i Elitettan, det är fler än i många herrsporter. Sånt här skapar intresse för serien.

”Kollar på att bygga ut Kanalplan”

Hammarby spelar vanligen sina matcher på Kanalplan, som tar cirka 3 000 åskådare. Om de börjar närma sig ett publiksnitt på regelbunden basis, kommer de se över om de ska fortsätta spela där eller lägga matcher på Tele2 arena istället.

– Vi kollar på om det går att bygga ut Kanalplan, det pågår en ständig dialog med staden. Annars kommer vi troligtvis köra på Tele2, säger Johan Lager.

Hammarbyfans på Tele2 arena.
Hammarbyfans på Tele2 arena.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.