Malmö FF

Bengt Madsen är död

Malmö FF:s hedersordförande blev 79 år gammal

Av: 

Felix Tornberg

Bengt Madsen
Bengt Madsen

FOTBOLL

Bengt Madsen är död.

Malmö FF:s hedersordförande blev 79 år gammal.

– Han är en stor anledning till att vi är där vi är i dag, säger sportchef Daniel Andersson till Sportbladet.

Beskedet kommer efter en längre tids kamp mot cancer. Till slut fick sjukdomen överhanden.

Bengt Madsen blev ordförande för Malmö FF:s fotbollssektion 1999, precis efter att laget överraskande trillat ned i superettan. Med Madsen vid rodret styrde han klubben från denna historiska missräkning till sitt första SM-guld på 16 år, 2004.

Då var Daniel Andersson, Malmös nuvarande sportchef, en av spelarna i laget. Nu sörjer han Madsens bortgång.

– Det är klart att man ledsen. Oerhört ledsen. Bengt var en fantastisk människa och har alltid varit närvarande under alla år jag varit aktiv i MFF. Både när jag kom upp och när jag kom tillbaka. Han var väldigt närvarande och har ständigt hört av sig och brytt sig om klubben, säger Andersson till Sportbladet.

”Högst delaktig i stadionbyggandet”

– Han har alltid funnits där som som ett extremt stöd. En fantastisk ledare, men framförallt en fantastisk människa. Bengt var enormt omtänksam.

Vad har han betytt för Malmö FF?

– Enormt mycket. Han låg bakom nätverket och var högst delaktig i stadionbyggandet. Han är en stor anledning till att vi är där vi är i dag.

Hur kommer du minnas Bengt Madsen?

– Jag ser bara ett varmt leende. Han var alltid nära till skratt. När jag tänker på Bengt är det detta jag kommer minnas, säger Andersson.

Kommer hyllas av Malmö FF

Madsen var Malmö FF hela vägen. Han började sitt engagemang i MFF-pingis, och hade uppdrag i föreningen i 30 år. Utöver det var han under 14 års tid vice ordförande för Svenska Fotbollförbundet, och ordförande i Svensk Elitfotboll under 16.

Efter att ha lämnat sin post i MFF 2009 följde han allt som oftast sitt lag från hedersläktaren. Detta i egenskap av både supporter och hedersordförande.

Andersson berättar att Madsen kommer hyllas av klubben i samband med den allsvenska återstarten. Exakt hur är ännu inte fastslaget.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Malmö FF

Allsvenskan i fotboll