Hyllningen till Fridolina Rolfö: ”Fantastisk”

Uppdaterad 2022-05-21 | Publicerad 2022-05-20

TURIN. Fridolina Rolfö har vuxit in i Barcelonas spel.

Inför finalen i Champions League hyllas hon av världens främsta spelare.

– Vi är lyckligt lottade som får ta del av hennes kvalitéer, säger lagkompisen Alexia Putellas till Sportbladet.

Barcelona är på plats i Turin för att försvara sin titel.

För Fridolina Rolfö väntar den första finalen med Barcelona, dit hon flyttade inför den här säsongen.

När Sportbladet nyligen pratade med landslagsspelaren hade hon ett budskap inför finalen.

– Jag drömmer om att vinna Champions League-guld, sa Rolfö.

Hennes utveckling i världens bästa damlag (inför finalen i alla fall) har vuxit organiskt. När Sportbladet bad lagets stora stjärna Alexia Putellas inför mötet med Lyon sätta ord på Fridolina Rolfös betydelse var beskedet tydligt.

– Fridolina har anpassat sig väldigt bra. Hon har vuxit de senaste månaderna. Hon har ju bara varit här ett år, men förstår hur vi spelar och hur man gör för att vinna. Hon är väldigt motiverad och mån om att hjälpa laget, det kan alla se, säger spanjorskan innan hon fortsätter:

– Fridolina är fantastisk. Hon har enorm energi, ett fantastiskt skott och många kvaliteter. Vi är lyckligt lottade som får ta del av dem.

”En speciell final”

Fridolina Rolfö har spelat en final tidigare, i Wolfsburgströjan, då blev det förlust mot Lyon. Hon hoppas på revansch och det gör även Barcelona, som förlorade sin första final mot just Lyon 2019.

Alexia Putellas har efter motgången 2019 utvecklats till världens främsta damspelare.

– Vi startade den här cirkeln med vår förlust mot dem och vi har möjlighet att vinna mot en igen. Det hade varit en perfekt sätt att sluta cirkeln, säger Putellas som menar att motgången då blev en språngbräda till succén som laget skapat.

Finalen, som spelas i Turin, är laddad.

– Det är en sådan speciell final. Det är lagen som förtjänar att vara i finalen, det är Europas två bästa lag. Många spelare i Lyon har vunnit CL flera gånger, vi har också vunnit och vi vill behålla vår titel, säger Barcelonas Irene Paredes.

Finalen startar 19.00 och sänds i SVT.

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.