Här är experternas lag i nya Premier Manager

Premier League-säsongen närmar sig med stormsteg.

Med andra ord har det blivit dags att ta ut era lag till Sportbladets Premier Manager höst, där ni kan tävla mot era vänner och vinna fina priser.

Så här har våra Premier League-experter resonerat med sina lag:

Premier Manager Höst 2022 - Sportbladet Manager
Makoto Asaharas lag.
Makoto Asaharas lag.

Makoto Asahara

Erling Braut Haaland må vara dyrast av alla spelare i spelet, men han ska in. Punkt.

Trent Alexander-Arnold och Gabriel Jesus (ja, jag tror på succé efter klubbytet) var två andra spelare som inte gick att sitta utan. Och utifrån de basen blev det ett blandning av säkra kort och fynd att fylla ut resten av elvan med. Framförallt är det två spelare i denna elva som verkligen går att klassa som chansningar. Japanske landslagsmannen Kaoru Mitoma har imponerat på försäsong i Brighton, men är inte nödvändigtvis en startspelare när säsongen drar igång. Om han är det så kan detta vara ett fynd av extremt stor kaliber. Och VARFÖR är Anthony Martial med här? Jo, det kan man fråga sig. Men bli inte förvånade om han får en andra chans i Unitedtröjan med nytt på tränarbänken. För fyra miljoner är det en chansning värd att göra.

Andreas Käcks lag.
Andreas Käcks lag.

Andreas Käck

Premium-anfallarna är alldeles för dyra, så jag nöjer mig med en (Salah) och eliminerar därmed eventuell huvudbry gällande kaptensval.

Hittar överlägset största värde på backarna, så jag maxar och kör en femback.

Trent och Cancelo var de två första spelarna jag tog ut. Chilwell för 3,5 mille kan vara hela spelets största fynd. Cucurella räknar jag med blir klar för Man City inom kort.

Mittfältet då? Nja, det ser väl inte mycket ut för världen, men Ödegaard bör åtminstone kunna dubbla sin assistskörd från i fjol med en vettig striker framför sig – och Bailey (stora skadeproblem i fjol) kan bli Aston Villas stora genombrottsspelare den här säsongen enligt rapporterna man hör från Villa-kännare.

Till sist, Anthony Martial får stort förtroende och öser in mål för Man United under försäsongen. Personligen är jag för feg för att ha med honom från start, men ni som vågar kan definitivt göra ett megafynd för 4 mille.

Samuel Abrahamssons lag.
Samuel Abrahamssons lag.

Samuel Abrahamsson

Hittade många prisvärda försvarare och var länge inne på att köra en fembackslinje i stället. Den mest självskrivna i hela elvan är Trent Alexander-Arnold, visserligen dyr, men han är en poänggaranti och måste bara in. Marc Cucurella flyttar nog till City och då kommer han öka på sin poängproduktion.

Velade länge mellan Salah och Haaland men tog till slut egyptiern då jag vill se hur norrmannen presterar i England först innan jag tar med honom. Gabriel Jesus tror jag blir en rejäl injektion i Arsenals anfallsspel vilket också gör att Martin Ödegaard får en plats, han borde kunna göra betydligt fler assist nu.

Jag är väl egentligen tveksam till att ta med spelare från Southampton då jag tror att de får en tuff säsong men James Ward-Prowse borde ändå kunna fortsätta smälla in frisparkar och då tycker jag det blir prisvärt ändå.

Både Anthony Gordon och Leandro Trossard är vitala delar av respektive lags anfallsspel vilket gör att de får en plats, framförallt den sistnämnde som här räknas som mittfältare men han har ofta en betydligt högre utgångsposition än så.

Premier Manager Höst 2022 - Sportbladet Manager
Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ämnen i artikeln