Kristoffer Khazeni drabbades av cancer

Tillbaka på träningsplanen efter fyra månader

IFK Norrköpings mittfältare Kristoffer Khazeni drabbades av en elakartad cancertumör i hjärnan.

Några månader efter sin operation var 27-åringen i dag tillbaka på träningsplanen.

– Jag vet inte om jag hade kunnat må så mycket bättre än vad jag gör med tanke på vad jag varit med om, säger Khazeni till klubbens hemsida.

Det var i april som Kristoffer Khazeni tvingades pausa fotbollskarriären på grund av en elakartad cancertumör i hjärnan. IFK Norrköpings 27-årige mittfältare har inte uttalat sig om sjukdomen i media fram tills nu.

I dag var han tillbaka på Norrköpings träningsanläggning igen, och Khazeni berättar att operationen som genomfördes i maj gick bra.

– Jag är på benen igen och jag vet inte om jag hade kunnat må så mycket bättre än jag gör med tanke på vad jag varit med om. Jag har fått bearbeta det som hänt under några månader nu, säger han till klubbens hemsida.

Han berättar att det varit en svår tid efter operationen, då han bland annat haft ont i huvudet. Att bara ta sig upp ur sängen har varit en utmaning.

– Det var inte jätteroligt. Efter ungefär en månad kände jag att jag – rent fysiskt – började må ganska bra. Jag kunde börja jogga lite lätt och jag har återhämtat mig ganska bra från operationen. Jag har varit med min familj så mycket det har gått och bara fokuserat på mitt mående, säger han.

Hyllades med tifo

När beskedet kom att Khazeni behövde ta en paus från fotbollen hyllades 27-åringen av IFK Norrköpings och andra klubbars supportrar. Bland annat avbildades Khazenis ansikte i ett tifo inför Pekings hemmamatch mot Häcken.

– Jag blev väldigt rörd, och jag blev helt chockad när jag såg tifot. Jag satt hemma och fick tårar i ögonen, allt var så färskt då. Det var en speciell känsla och jag är sjukt, sjukt tacksam över all kärlek jag fått. Jag har inte alltid haft orken att svara när folk hört av sig, men jag har sett vad alla gjort för mig och jag är oerhört tacksam, säger Khazeni.

Framtiden är fortsatt oviss för 27-åringen.

– Det är mycket som är oklart än. Jag tar det dag för dag och tänker inte på när, eller ens om, jag ska kunna spela fotboll igen. Jag fokuserar på hur jag mår, så får vi se.

Khazeni hyllades med ett tifo av Pekingfansen.
Khazeni hyllades med ett tifo av Pekingfansen.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.