”Funderade på att överge min familj”

Förre Premier League-stjärnan Craig Bellamy talar ut om mörkret

Han lämnade sin familj för att satsa på tränaryrket.

Till slut hamnade Craig Bellamy i en så djup depression att han övervägde att aldrig mer komma hem.

– Jag tänkte att det vore bäst för alla om de glömde bort mig, säger han.

För några veckor sedan valde förre Premier League-profilen Craig Bellamy att kliva av jobbet som assisterande tränare i belgiska Anderlecht på grund av en svår depression.

Svenske landslagsmittfältaren Kristoffer Olsson spelar i klubben och berättade häromdagen att han chockades av beskedet.

– Jag hade ingen aning om att han mådde dåligt, sa Olsson.

”Kände inte igen mig”

Nu bryter tvåbarnspappan Bellamy tystnaden och berättar hur illa ställt det verkligen var.

– Det värsta var när jag kom hem i somras. Jag hade inte träffat min familj på länge på grund av coronarestriktionerna. Det var min dotters ettårsdag – och hon kände igen ens igen mig, säger han till Daily Mail.

Craig Bellamy.
Craig Bellamy.

– Jag öppnade min famn men hon ville inte krama mig. Och varför skulle hon? Hon hade ju bara sett mig vid ett fåtal tillfällen på hela året. Vi hade släkt och vänner på besök och min dotter vågade inte ens vara nära mig. Till slut vågade jag knappt närma mig henne för att jag skämdes. Till slut gick jag därifrån och bröt ihop totalt, säger han.

”Tänkte överge dem”

Craig Bellamy kände igen känslan. Han har blivit knäckt av ensamheten tidigare i livet, när han som 15-åring lämnade hemlandet Wales för spel i engelska Norwich.

Men den här gången var det värre.

– Det var en tid i Belgien nu då jag tänkte: ”Det är bättre om alla glömmer mig, om jag aldrig mer kommer hem”. Jag började tänka i de banorna, att det kanske vore bäst för vår bebis, för hon verkade ju ändå bara bli förvirrad av att se mig komma hem. Det kändes som den enda lösningen, men jag visste att det inte hade varit rätt. Jag är ändå en familjefar och jag ville se till att hon får lära känna och älska sin pappa. Nu finns jag här för henne, säger han.

Nu bor Craig Bellamy hemma i Cardiff igen, sedan en månad tillbaka. Han hämtar sin äldsta dotter, Ellis, från skolan varje dag – och minstingen, Orla, känner numera igen sin pappa.

Craig Bellamy med äldsta dottern.
Craig Bellamy med äldsta dottern.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN