Milosevic lämnar Blågult

Alexander Milosevic har haft en skadekänning under veckan.

Nu bedöms skadan vara så pass allvarlig att han tvingas lämna Blågult.

Mittbackskrisen fortsätter för förbundskaptenen Janne Andersson.

Victor Nilsson Lindelöf och Filip Helander är skadade och Marcus Danielson och Pontus Jansson har tackat för sig i blågult.

I första Nations League-mötet mot Slovenien skadade sig dessutom Carl Starfelt och han fick sedan lämna samlingen då Sotirios Papagiannopoulos kallades in.

Det gjorde att Alexander Milosevic och Joakim Nilsson fick starta i förlustmatchen mot Norge på söndagskvällen.

Men nu tvingas även Milosevic kasta in handduken.

Han berättade redan efter matchen mot Slovenien att han drogs med skadeproblem och på måndagskvällen meddelar landslaget i ett pressutskick att Milosevic tvingas lämna Blågult.

Milosevic har i kväll genomgått en undersökning och han bedöms inte vara fullt tillgänglig för spel och lämnar därför truppen.

Rejält omskriven

Den stora snackisen efter förlusten mot Norge var Milosevic bråk med den norska storstjärnan Erling Haaland. Han sa till norsk media efter matchen att svensken kallade honom för hora på planen.

Något som hans lagkamrat Alexander Sörloth även anklagade svensken för. Milosevic försvarade sig efter uttalandet:

– Jag pratar inte norska och han pratar inte svenska. Så jag vet inte hur vi ska kommunicera, jag pratar inte engelska på planen. Det är konstigt att han säger saker jag inte har sagt, sa han till Sportbladet.

Svenska Fotbollförbundets landslagschef Stefan Pettersson om bråket:

– Det sägs massa saker ute på planen som kanske inte är lämpligt. Det händer saker åt alla håll i stridens hetta. Vi vill att spelarna ska uppträda som bra representanter för svensk fotboll, säger han.

Sundgren inkallad

Tidigare på måndagen meddelade landslaget att Daniel Sundgren och Christoffer Nyman kallas in till truppen då Dejan Kulusevski och Emil Krafth är avstängda mot Serbien på torsdag. Sverige möter sedan Norge igen på söndag i Nations League.

Alexander Milosevic.
Alexander Milosevic.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.