Avslöjar: Martin Olsson nära att förlänga med MFF

Här är ett glädjebesked till Malmö FF.

Enligt Sportbladets uppgifter är landslagets vänsterback Martin Olsson nära att förlänga sitt kontrakt med klubben.

Parterna är muntligt överens om att spelaren stannar i klubben.

Följ ämnen i artikeln

Det var i augusti förra sommaren som Malmö FF värvade landslagsbacken Martin Olsson från BK Häcken. Övergångssumman landade på drygt 3,5 miljoner kronor , där Häcken fick ytterligare en miljon efter att MFF kvalificerat sig för gruppspelet i Champions League.

– Det var väldigt bra snack med Häcken de har varit väldigt bra hela vägen och till slut fann vi en lösning. Martin var tydlig att han ville hit om det gick, sa dåvarande sportchefen i MFF Daniel Andersson i ett pressmeddelande då.

Snart fri att förhandla med annan klubb

Kontraktet skrevs då till och med 2022 och därmed skulle Olsson vara fri att förhandla med vilken klubb han vill den 1 juli och också kunna skriva på ett så kallat pre-contract för att sedan lämna gratis vid årsskiftet.

Men nu kan Sportbladet avslöja att Martin Olsson är nära att förlänga med Malmö FF.

Är muntligt överens om ett kontrakt

Parterna har diskuterat en längre tid och är muntligt överens om ramarna för ett nytt kontrakt. Exakta hur långt kontraktet är förtäljer inte Sportbladets uppgifter, men att 34-åringen stannar i Malmö minst över 2023 står helt klart. Malmö FF väntas kommunicera förlängningen med den blågule kuggen inom de närmaste veckorna.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.