Surnade till efter Mange-frågorna

Publicerad 2023-07-17

Djurgårdens tränare tröttnar på Discoverys Diljen Otlu.

Discoverys Diljen Otlu ställde frågor om bänkade lagkaptenen Magnus Eriksson.

Då tröttnade Kim Bergstrand.

– Den stora grejen är att ni (media) tjatar om honom och det mår han jävligt dåligt av. Vill ni göra Mange en tjänst så sluta, säger tränaren.

Följ ämnen
Malmö FF

Det har varit frostig stämning mellan Discoverys reporter Diljen Otlu och Djurgårdens tränare Kim Bergstrand tidigare.

Förra säsongen blev det så pass infekterat att Bergstrand tvingades gå ut och be om ursäkt för sitt agerande under en intervju om Joel Asoso.

Nu var det dags igen.

”Ni tjatar”

Efter Djurgårdens 2–0-seger mot Malmö FF fick Bergstrand frågor om det är ”en speciell situation” att lagkapten Magnus Eriksson sitter på bänken.

– Ja, eftersom ni (media) tjatar om det hela tiden så blir det en speciell situation. Men Mange är en jättedjurgårdare, han är jätteviktig för vårt lag, han är en bra fotbollspelare, han kommer att bidra massor och han kommer att spela från start massor med gånger den här säsongen. Men i dag bedömer vi att det var andra som kunde ge oss mer och så är det. Den stora grejen är ju att ni tjatar om honom och det mår han jävligt dåligt av. Så vill ni göra Mange en tjänst, sluta med det och sen kommer han att spela och göra det jättebra, svarade Bergstrand.

På följdfrågorna svarade han korthugget och avslutade sedan med att slå fast att Djurgården behandlar Magnus Eriksson med kärlek.

– Han är jätteviktig för den här gruppen.

”Långt ifrån optimalt”

Mangnus Eriksson själv säger att han ”inte vill kommentera situationen”.

– Jag är jätteglad att vi vann. Det är där jag lägger mitt fokus och det är det jag kommenterar. Inget annat.

Blir det för mycket snack om din speltid?

– Jag tror ni märker själva vilket tryck det är. Utifrån det så fokuserar jag på mig själv. Jag älskar att vara i Djurgården. Klart att det är långt ifrån optimalt som det är nu. Det är det jag har att säga.

”Onödig reaktion”

Efteråt var Discoverys experters Mikael Stahre och Nordin Gerzić kritiska mot hur Kim Bergstrand hanterade intervjun.

– Det är en känslig fråga. Kim tycker att hans jobb är att vinna matchen och ta ut rätt lag och de vann ju matchen. Då vill han njuta av segern och inte behöva stå och försvara sig. Men sätter man en lagkapten på bänken så blir det en stor fråga för alla oss runtomkring, säger Stahre.

– Jag tycker att Diljens frågor är full normala. Det är inte konstigt att han ställer dem och Kims reaktion var kanske lite onödigt. Han kunde ha svarat på ett bättre sätt tycker jag, säger Gerzić.