Moisander efter MFF-debuten: ”Det bästa med fotboll är fansen”

MALMÖ. Profilvärvningen Niklas Moisander, 35, har debuterat för Malmö FF.

Efteråt hyllade han hemmafansen.

– Stämningen på stadion var otroligt fin, säger han efter 2–1 mot HJK Helsingfors.

Den rutinerade mittbacken har gjort mängder av landskamper för Finland samt flera säsonger i stora, europeiska ligor. Tidigare i somras blev han klar för Malmö FF då han nyligen flyttat till Sverige med sin svenska fru.

I Champions League-kvalet mot HJK kom så den efterlängtade debuten i den ljusblåa Malmötröjan.

Moisander, 35, byttes in som vänsterback i andra halvlek.

– Det kändes bra att göra debut idag. Stämningen på stadion var otroligt fin. Vi vann matchen så jag är nöjd. Det var en fin kväll, säger Niklas Moisander.

Hur känner du för att spela ytterback?

– Det kändes okej. Det är länge sedan jag spelade på den positionen. Men jag är här för att hjälpa laget. Om det är som vänsterback eller mittback spelar ingen roll. Jag spelar där jag behövs och jag gör mitt bästa.

Niklas Moisander har tränat hårt inför comebacken.

– Jag hade ingen försäsong så det har varit viktigt för mig att träna i kapp. Nu är jag redo att spela. Jag njöt i kväll av att spela med det här laget. Det bästa i fotboll är fansen och jag kan bara föreställa mig hur det är när hela arenan är full av fans. Hoppas att den snart får fyllas helt, säger han.

Mot HJK var läktarna inte ens halvfulla på grund av pandemirestriktioner, men de drygt 5000 åskådarna bidrog till en stark ljudkuliss.

Returen mot HJK spelas nästa vecka i Helsingfors. I tredje rundan väntar skotska Rangers FC för vinnaren av det pågående dubbelmötet.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.