Janne Andersson såg Cibickis uppvisning

”Då borde han bli aktuell”

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

HALMSTAD. Pawel Cibicki var planens kung mot Halmstad.

Inför ögonen på förbundskapten Janne Andersson.

– Fortsätter han så här borde han bli aktuell för landslaget, säger MFF-tränaren Magnus Pehrsson.

Halmstad hade bra koll på Malmö FF i 33 minuter.

Då stod Aboubakar Keita för en mycket vårdslös satsning bakifrån på Oscar Lewicki på offensiv planhalva och fick rött kort.

Därefter exploderade MFF på ett par minuter och avgjorde matchen.

Markus Rosenberg kom helt fri minuten efter utvisningen och borde ha gjort 1-0 men Isak Pettersson stod för en mästerlig parad.
Men bara en minut senare ställde Pawel Cibicki dansken Anders Christiansen helt fri med en läcker klack och MFF-ledningen var ett faktum.

Tre minuter senare cykelsparkade Cibicki in 2-0 invid stolproten. Det var ett mål som definitivt kvalar in till kandidaterna över årets mål i när allsvenskan ska summeras i höst.

– Kandidat kanske. Men det har bara gått tre omgångar. Man kanske gör snyggare, man vet aldrig, ler Cibicki och syftar på sig själv.

Janne A på plats

I den 63:e minuten avslutade Cibicki sin uppvisning inför 8297 åskådare på Örjans vall med att från 17 meter smeka in 3-0 nära Petterssons vänstra kryss. Det var U21-stjärnans tredje mål i årets allsvenska.

– Fantastiska prestationer. Det är riktigt hög nivå, berömmerr MFF-tränaren Magnus Pehrsson.

Cibicki visade att han är allsvenskans hetaste spelare just nu och han gjorde det inför förbundskaptenen Janne Anderssons ögon.

– Det spelar inte så stol roll om han är här eller inte. I dag var han här och då fick han se ett par fina mål. Det var bara kul.

Vill du se Pawel i landslaget, Magnus Pehrsson?

– Fortsätter han leverera så här för oss borde han bli aktuell. Men ska man spela i a-landslaget handlar det om att leverera över tid. Fast fortsätter han så här ser jag inga begränsningar för att det skulle ske.

”Här för att vinna”

Inför den andra omgången delade MFF och Göteborg serieledningen på exakt samma målskillnad. Nu toppar MFF den haltande tabellen på bättre målskillnad än Örebro, som också har sju poäng.

– Vi släpper inte serieledningen nu. Vi är här för att vinna och hämta den andra guldstjärnan. Det tror vi på att vi kommer att göra och det ska vi göra, säger Cibicki.

23-åringen har haft ett fantastiskt år sedan han som utlånad debuterade för Jönköpings Södra i april i fjol: målkung i J-Södra, förlängt kontrakt med MFF, EM-klar med U21-landslaget och succé i återkomsten i MFF.

– Man vågade inte hoppas att det skulle gå så här bra. Men jag har alltid trott på mig själv och förtroende från andra betyder mycket i fotboll, säger han.

FAKTA

Cibickis fantastiska år

April 2016: Gör mål i allsvenska debuten för Jönköpings Södra. Står sedan för totalt tio mål och fem assist under året när nykomlingen håller sig kvar.

Augusti 2016: Bestämmer sig för att representera Sverige och inte Polen, som han spelat både i U20- och U19-landslaget för.

September 2016: Gör mål i U21-debuten för Sverige när man tar en viktig poäng i Kroatien.

Oktober 2016: Förlänger kontraktet med MFF trots att han är utlånad säsongen ut till J-Södra.

Oktober 2016: Går till U21-EM med Sverige efter att startat samtliga fyra kvalmatcher under hösten.

Januari 2017: Återvänder till MFF och tar en plats direkt.

April 2017: Hetast i hela allsvenskan efter tre matcher. Gör sitt andra och tredje mål i vårens allsvenska när MFF besegrar Halmstad. Det första i matchen är en cykelspark som kan bli årets mål i allsvenskan.

FAKTA

MATCHENS BÄSTA SPELARE

Pawel Cibicki, anfallare, Malmö
Allt han tar i blir till guld just nu.

Anders Christiansen, mittfältare, Malmö
Gjorde 1-0 men betyget får han mest för typ alla andra aktioner.

Oscar Lewicki, mittfältare, Malmö
Inte många fel där inte denna eftermiddag.

Erdal Rakip, mittfältare, Malmö
Känning? Eller varför bytte annars Pehrsson ut honom redan efter en timme?

Isak Pettersson, målvakt, Halmstad
Chanslös på målen och bäst i hemmalaget.

Domare: Glenn Nyberg, Borlänge

Matchen
Hela 8297 på ett soligt men kyligt Örjans vall fick se en helt okej tillställning, eller i varje fall tyckte nog MFF:arna på plats det.
Matchen var jämn i 33 minuter sedan hände ”allt” (utvisning, friläge, 0-1, 0-2) och matchen var i praktiken avgjord.
Lagen stod båda på fyra poäng inför matchen men det var klasskillnad efter utvisningen. I andra halvlek nästan spel på ett mål.

▪▪ Johan Flinck, Halmstad