Janne Andersson såg Cibickis uppvisning

”Då borde han bli aktuell”

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

HALMSTAD. Pawel Cibicki var planens kung mot Halmstad.

Inför ögonen på förbundskapten Janne Andersson.

– Fortsätter han så här borde han bli aktuell för landslaget, säger MFF-tränaren Magnus Pehrsson.

Halmstad hade bra koll på Malmö FF i 33 minuter.

Då stod Aboubakar Keita för en mycket vårdslös satsning bakifrån på Oscar Lewicki på offensiv planhalva och fick rött kort.

Därefter exploderade MFF på ett par minuter och avgjorde matchen.

Markus Rosenberg kom helt fri minuten efter utvisningen och borde ha gjort 1-0 men Isak Pettersson stod för en mästerlig parad.
Men bara en minut senare ställde Pawel Cibicki dansken Anders Christiansen helt fri med en läcker klack och MFF-ledningen var ett faktum.

Tre minuter senare cykelsparkade Cibicki in 2-0 invid stolproten. Det var ett mål som definitivt kvalar in till kandidaterna över årets mål i när allsvenskan ska summeras i höst.

– Kandidat kanske. Men det har bara gått tre omgångar. Man kanske gör snyggare, man vet aldrig, ler Cibicki och syftar på sig själv.

Janne A på plats

I den 63:e minuten avslutade Cibicki sin uppvisning inför 8297 åskådare på Örjans vall med att från 17 meter smeka in 3-0 nära Petterssons vänstra kryss. Det var U21-stjärnans tredje mål i årets allsvenska.

– Fantastiska prestationer. Det är riktigt hög nivå, berömmerr MFF-tränaren Magnus Pehrsson.

Cibicki visade att han är allsvenskans hetaste spelare just nu och han gjorde det inför förbundskaptenen Janne Anderssons ögon.

– Det spelar inte så stol roll om han är här eller inte. I dag var han här och då fick han se ett par fina mål. Det var bara kul.

Vill du se Pawel i landslaget, Magnus Pehrsson?

– Fortsätter han leverera så här för oss borde han bli aktuell. Men ska man spela i a-landslaget handlar det om att leverera över tid. Fast fortsätter han så här ser jag inga begränsningar för att det skulle ske.

”Här för att vinna”

Inför den andra omgången delade MFF och Göteborg serieledningen på exakt samma målskillnad. Nu toppar MFF den haltande tabellen på bättre målskillnad än Örebro, som också har sju poäng.

– Vi släpper inte serieledningen nu. Vi är här för att vinna och hämta den andra guldstjärnan. Det tror vi på att vi kommer att göra och det ska vi göra, säger Cibicki.

23-åringen har haft ett fantastiskt år sedan han som utlånad debuterade för Jönköpings Södra i april i fjol: målkung i J-Södra, förlängt kontrakt med MFF, EM-klar med U21-landslaget och succé i återkomsten i MFF.

– Man vågade inte hoppas att det skulle gå så här bra. Men jag har alltid trott på mig själv och förtroende från andra betyder mycket i fotboll, säger han.