Kastade döda råttor mot svenske landslagsmannen

FOTBOLL

FC Köpenhamn vann det heta derbyt mot Bröndby med 1–0.

Men eftersnacket kom att handla om – döda råttor.

Fyra stycken närmare bestämt, som kastades in mot bland andra Ludwig Augustinsson.

– Riktigt äckligt, säger svensken till dr.dk.

Det var inte bara i Stockholm det spelats hett derby på måndagen. I Köpenhamn möttes Bröndby och FC Köpenhamn i ett riktigt upptrissat rivalmöte.

FCK, med Robin Olsen, Erik Johansson och Ludwig Augustinsson, från start, drog längsta strået efter att Benjamin Verbic skallat in matchens enda mål i 65:e minuten.

”Lite i chock”

Men situationen som det snackas om efteråt skedde två minuter innan dess. Ludwig Augustinsson stod redo att slå en hörna från höger – när hemmaklacken kastade in fyra döda råttor mot honom och just Verbic.

– Jag hörde bara att det kom något bakom min rygg, sen vände jag mig om och såg att det var råttor. Jag var lite i chock faktiskt. Med lite otur så hade de träffat mig, säger Augustinsson till dr.dk.

”Första gången”

Den svenska landslagsmannen sparkade ut en död råtta från sidlinjen och på tv-bilderna ser man hur matchfunktionären lyfter ut ytterligare gnagare från planen.

– Det var 100 procent det märkligaste jag fått kastat mot mig. Man har ju fått öl och pengar kastat på sig några gånger. Men det här var första gången det kom in djur. Det var riktigt äckligt, säger han.

Efter segern i toppmötet är nu FCK 13 poäng före Bröndby och man har därmed kopplat ett jättegrepp om ännu en titel.

Augustinsson kunde också kosta på sig att skämta om de inkastade råttorna.

På Instagram lade han upp en bild på just en leende råtta.

Foto: Viaplay

ARTIKELN HANDLAR OM